Търговци от "Събота пазара" окупираха Общинския съвет в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:06 / 23.01.2014
6023
Търговци от "Събота пазара" в момента са пред сградата на Общинския съвет в Пловдив, за да изразят недоволството си от условията на концесионера, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Най-вероятно техни представители ще бъдат допуснати до днешната сесия на пловдивските старейшини, на която да заявят своите претенции, въпреки че такава точка в дневния ред не е предвидена.

Търговците спряха влизащия в ОбС кмет Иван Тотев, който ги увери, че проблемът ще бъде решен, а дотогава те ще останат да работят на досегашното място. Градоначалникът разпореди представители на Общината и на търговците още днес да огледат терен в района на бившия магазин "Молдавия", който може да бъде евентуално алтернативно решение.

За назряващия конфликт нашият сайт писа отдавна. Според търговците условията на концесионера, изградил новата сграда, са неприемливи. Навесът не е достатъчно широк, за да пази от дъжд и сняг, а наемите са непосилни в тази криза. Хората са оставени да работят на временния общински пазар до края на януари.

Стойността на концесията е 748 000 лв., а "Отел" ООД ще експлоатира тържището за период от 15 години. Според старата управа на града интересите на община Пловдив са сериозно защитени, тъй като 37% от брутния приход на пазара, но не по-малко от 76 000 лв. годишно се полагат на градската институция.

В изграждането на пазара се включват 100 маси, 1 заведение, модерен санитарен възел, паркинг с 22 паркоместа и 10 магазина в търговския център, най-големият от които ще бъде хранителен. Обновеното тържище трябва да разполага и с фонтан с четири чешми, както и с нова оборудвана детска площадка.

"В момента подготвяме две алтернативи за преместване на търговците от "Събота пазара", които са недоволни от условията на концесионера. Едната е до Първо районно управление, за втората все още няма взето решение". Това заяви миналата седмица пред репортер на сайта кметът Иван Тотев.


Виж коментарите (6)

Още по темата (48):
14.08.2021 Нов проблем с общински пазари в Пловдив на хоризонта
21.07.2017 Законен ли е този строеж?
16.02.2014 Драмата със "Събота пазара" продължава, търговците отказват да се местят
31.01.2014 Търговци от "Събота пазара" протестираха пред Общината
31.01.2014 Обрат: Няма да местят временния "Събота пазар" до надлез "Родопи",
засега
31.01.2014 "Събота пазара" се мести до надлез "Родопи"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).