Търговци обявиха война в Стария град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:20 / 11.08.2010
6339
Търговци и жители на Стария Пловдив въстанаха срещу снимачния екип на италианската телевизия RAI 1 и поискаха да им платят обезщетения от 700 лв. на ден.

От петък миналата седмица над 150 души снимат в резервата "Капитанската дъщеря" по Александър Пушкин. Участват български актьори, гримьори, фризьори и други сценични работници. Събитията се развиват по време на бунтовете на Емилиян Пугачов, а за декор се ползва площадчето между пощата и църквата "Св. св. Константин и Елена". Част от сцените бяха заснети в "Балабановата къща", в "Недкович" и в Историческия музей.

"Снимките започнаха добре, но от 2 дни се сблъскахме с непристойното и неподобаващо поведение на хора, които започнаха да ни изнудват за огромни обезщетения", оплака се директорът на продукцията Любомир Анев. Гражданите обяснили, че им е нарушено спокойствието, а търговците се оплакали, че филмовият екип прогонил туристите и оборотът в магазините за сувенири секнал.

"Създадоха ни огромни проблеми още от четвъртък, когато докараха резачки, за да правят декора и прогониха всички туристи", каза Сребрин Балджиев от Центъра за изкуства и занаяти. В събота и в понеделник спирали движението за по няколко часа. "Беше естествено да поискаме компенсации, но не е ставало дума за повече от 100-150 лв. на ден", твърди той.

"Движението е спирано за не повече от 1-2 минути, докато заснемем дубъла, контрира възмутен Анев". След това посетителите в Стария град минавали свободно, докато актьорите репетирали. Според директора на продукцията снимките предизвикали огромен интерес и привлекли голям поток от хора, които идвали да се снимат за спомен.

Група израелски туристи едва дочакали екипът да спре работа и наскачали върху каруците, за да се фотографират за спомен. Майките направо хвърляли децата си по кошовете от декора, за да ги щракнат, въпреки че малчуганите се разциврили.

"Много съм разочарован, но пак ще доведа чуждестранен екип да снима тук, защото имахме пълна подкрепа от община Пловдив и от шефката на "Старинен Пловдив" Весела Илиева. Те ни помагаха въпреки многобройните оплаквания", изтъкна Анев.

Източник: 24 часа


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).