Тръгва финансова ревизия на сключвани от ексшефката на РИОКОЗ договори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:24 / 09.12.2009
1964
Финансова ревизия на всички договори по Закона за обществените поръчки, сключени по времето на предишната директорка на РИОКОЗ д-р Янка Барганова, започва наследничката й на ръководния пост д-р Ваня Танчева-Манчева.  Според нея, предадените й документи за подписани 23 контракта, са със съмнително съдържание.

Д-р Танчева-Манчева призна, че за двата дни, през които заема длъжността, не е успяла да се запознае детайлно с всеки, но един от тях е разгледала щателно. Той се отнася до „малка" обществена поръчка за извършване на основен ремонт на тоалетна в сградата на здравната инспекция.

По думите на новата директорка, общата сума, посочена за изпълнение на поръчката, е силно завишена. Договорът е сключен с фирмата ЕТ „Васил Костов", Полски Тръмбеш, за сумата от 5 872 лева на 1 април тази година. В последствие са подписани два допълнителни анекса за ремонт на още един санитарен възел, пребоядисване на 3 стаи и подмяна на част от тръбите на канализацията, уточни д-р Танчева-Манчева. За изпълнението им д-р Барганова собственоръчно се е подписала, че дава съгласие за превеждане към фирмата на още около 17 000 лева. Така излиза, че „малката" обществена поръчка е за над 32 000 лева, сметна настоящата шефка на РИОКОЗ.

Според д-р Танчева-Манчева им сериозни пропуски в документацията и по отношение на спечеления от РИОКОЗ проект по Оперативна програма „Административен капацитет" за внедряване на електронна система в инспекцията на обща стойност 618 000 лева. Справка с предоставените разчети сочи, че до момента по сметката на инспекцията са преведени 121 000 лева, но само за 60 000 от тях е упоменато за какво са похарчени и то доста неясно, твърди тя. Новата директорка на РИОКОЗ подчерта, че никъде не се посочва имената на фирмите, заели се с различните етапи от реализацията на проекта. Изчисленията по пера пък будят съмнения, че парите не са  изразходени по предназначение, смята още д-р Танчева-Манчева.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
09.12.2009 Ексшефката на РИОКОЗ се кани да съди наследничката си за клевета
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).