Тръгва делото срещу тримата, продали дрога на лекар-гинеколог

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:33 / 13.02.2012
2565
На подсъдимата скамейка днес застават тримата, които продадоха хероин на гинеколога д-р Борис Кузманов в лечебното заведение, в което той работи, съобщиха от Съдебната палата. Срещу подсъдимите Виолета Андонова на 59 год., синът й Николай Борисов - 30 год. и Борис Христев на 50 год., с когото Виолета живеела на съпружески начала, са повдигнати обвинения по чл. 354 а, ал.2 от Наказателния кодекс. Николай е държал и разпространил на д-р Кузманов 11 грама хероин на стойност 984 лв. Това той сторил на публично място - в клиника "Торакс" на 31.05.2011 г. в Пловдив. 

Другите двама - Борис Христев и Виолета Антонова на същата дата в съучастие са държали с цел разпространение 5 грама марихуана и 0,4 грама хероин на обща стойност 51 лв. За Борис Христев деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Тримата са следени от полицията в продължение на няколко месеца. За тях е бил подаден сигнал, че продават дрога. Тримата са живеели заедно в апартамент на ул. "Ландос", Столипиново, съобщиха от полицията. Официално се водят безработни. Според досиетата им Борис и Николай имат присъди за наркотици.

Това е първо заседание по делото. Призовани са 7 свидетели и 5 вещи лица. Съдебното заседание е от 10.30 часа във втора зала. 

През юни Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 лв. по отношение на 38-годишния д-р Борис Кузманов по обвинение за придобиване и държане на 11 грама хероин на стойност 1011 лева, без разрешително. Съдът намери, че не са налице предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража ", поискана от прокуратурата. 38-годишният Борис Кузманов - лекар в клиника "Торакс" направи пълни самопризнания, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че не съществува опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е с чисто съдебно минало, постоянен адрес и месторабота, както и с много добри характеристични данни. Пред съда д-р Кузманов призна, че е наркозависим и че ще се лекува.

Д-р Кузманов е племенник на съпругата на бившия президент Петър Стоянов - Антонина. Наскоро той бе обвинен и по още едно дело за причиняване на смърт по непредпазливост на пациентка.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).