ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Три детски градини в "Централен" в Пловдив спечелиха важни проекти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:29 / 13.05.2020Коментари (0)2965
С екологична лаборатория, класна стая на открито и нова детска площадка ще се сдобият три детски градини в район "Централен", които спечелиха проекти в конкурса "Обичам природата - и аз участвам" по ПУДООС, съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

В двора на ДГ "Буратино" ще бъде изградена екологичната класна стая, в която ще се правят лабораторни научни изследвания по метода на Мария Монтесори.  Ще се спазва и принципа на световноизвестната италианска педагожка, при който по-големите учат по-малките.

Постройката ще е изцяло от дърво и екологични материали и ще събира 15 деца. Подовата настилка ще е прозрачна и през нея ще се виждат поставените под нея дървени пънчета и стружки. Вътре малчуганите ще ходят боси, като по-малките ще играят на образователни игри и ще редят пъзели върху килими на пода, а по-големите ще правят изследвания на 4 масички.

"Децата ще правят хербарии с растителни видове, събрани от двора и ще проследяват цикъла на живот при растения, животни и хора.  Постройката ще бъде оградена от саксии, в които ще се отглеждат билки и подправки", разказа директорът на ДГ "Буратино" Димитрия Добрева.

Тя допълни, че в къщичката ще бъдат инсталирани далекоглед и микроскоп, ще има и познавателни табла за планетите и Космоса, както и за устройството на човешкото тяло.  

ДГ "Малкият принц" ще има нова класна стая в двора на градината. Тя ще е разположена близо до детските площадки, на сенчесто място под дърветата.

"На 4 дървени ергономични маси с пейки ще работи една група от около 25 деца. Те ще провеждат уроци на открито, свързани с опазване и наблюдение на околната среда. В стаята ще бъде ситуирана и библиотека с енциклопедии, книги и хербарии от различни природни материали", поясни директорът на ДГ "Малкият принц" Анелия Божанова.

Тя обясни, че до класната стая ще бъде изградена и зона за активност на открито, където децата да се раздвижат след заниманията. Тя ще е покрита с ударопоглъщаща настилка, върху която ще се монтира дървено мостче за баланс.

В ДГ "Зора" ще бъде инсталирано ново голямо комбинирано съоръжение за игра с пързалки, катерушки и пейки", информира директорът Дора Янева.

"Гордея се с професионализма и предприемчивостта на директорите и екипите на детските градини в район "Централен". Благодарение на тях, както и на общите ни усилия и подкрепа, те отговарят на най-високите европейски стандарти, а въведените иновативни методи на преподаване ги правят все по-модерни и привлекателни", коментира кметът на район "Централен" Георги Стаменов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: