Транссексуален е обвинен в извършване на тежко криминално престъпление

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
08:43 / 02.03.2023
5002
Пловдивчанинът Асен Ангелов, определящ себе си като транссексуален и представящ се с името Лидия, финтира Районен съд - Пловдив и провали предвиденото за вчера наказателно дело, в което той е обвиняем, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Асен е с мярка за неотклонение подписка, редовно е призован и не е представял в съда причина за отсъствието си.

Поради тази причина съдията измени мярката му за неотклонение в "задържане под стража". Така обвиняемият трябва да бъде доведен с белезници за следващото заседание, което бе насрочено за 30 март от 11.30 часа.

Ангелов е обвинен в извършване на тежко криминално престъпление - отнемане на чужди движими вещи (пари на стойност 7000 лв.) от 90-годишния Петър Дуков, като освен това е поставил в беззащитно състояние възрастния човек, заключвайки го в в антре на избеното помещение на сградата, в която живее.

Инцидентът е от август 2022 година, когато Асен случайно се запознал с пострадалия и се представил с женското си име Лидия. Използвайки добрината на възрастния човек, Асен Ангелов започнал да посещава апартамента му. Петър Дуков му предлагал храна или пари да закупи такава и двамата разговаряли, като подсъдимият се оплаквал от тежкото си битие.

В един от тези дни пострадалият решил да даде пари на "Лидия", за да напазарува. Имал спестявания, които държал в джоб на палто, закачено в дървен гардероб, който заключвал с ключ. Изкарал сумата от 35 лв. и я дал на подсъдимия, а останалата в размер на 7000 лв. прибрал отново в палтото. Докато разговаряли, пострадалият му казал, че е пригодил стая за живеене в избените помещения на сградата и решил да му я покаже. Двамата тръгнали към избата, без възрастният мъж да заключи апартамента си, тъй като живеел на първия етаж.

След като слезли в избените помещения и пострадалият отключил антрето към стаята, ключовете останали на ключалката на антрето. Подсъдимият Асен Ангелов се възползвал от ситуацията, заключил възрастния мъж в помещението, отишъл до апартамента му, взел паричната сума, която малко преди това видял къде пострадалият държи и необезпокоявано напуснал жилищната сграда.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).