Транспаранти в Пловдив: Г-н Петков, Македония е българска

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:36 / 08.04.2022
3437
"Г-н Петков, Македония е българска". Такъв транспарант се появи на Бетонния мост в Пловдив, видя репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво казват по този повод от студентската организация на ВМРО в града под тепетата:

Предвид последните събития, случващи се в страната, искаме да изразим своето несъгласие с действията и намеренията на министър-председателя Кирил Петков. За да изразим своето недоволство и да се опитаме да дадем по-голям отзвук на случващото се, на надлезите в Пловдив поставихме транспаранти, гласящи "Македония е българска". 

Позиция:

До вече неуважаемия от нас г-н Кирил Петков,

Г-н министър председател, ние като млади будни хора, виждащи и разбиращи ситуацията и това какво се случва около нас няма как да стоим и нехаещо да гледаме отстрани как пред очите ни се извършва национално предателство.

Темата "Македония“ за българският народ е една жива рана, а вие само я посипвате със сол. Вашето отношение е абсолютно безотговорно и смеем да твърдим - антибългарско, предвид позицията си.

Както казахме българите са доста чувствителни на тази тема, а вие може би не сте запознат, защото в Харвард едва ли се изучава темата за българския национален идеал. Докато сте били в Канада сме сигурни, че сте бил доста зает човек, за да успеете да стигнете до там, където сте в момента, но щом станахте министър-председател на България смятаме, че трябва да намерите време и да бъдете запознат с миналото на тази страна, най-малкото защото се самоопределяте като българин, а още повече постът който заемате го изисква.

България е страна с обширна, богата и дълга история. Неслучайно, обаче тези югозападни български земи са толкова важни за нашия народ. Няма да даваме далечни назад във времето примери, като цар Самуил , а ще обърнем внимание на по-новата история и времето по-близко до нас. Само през миналия век България се включва в 4 войни с ясната цел за постигане на така бленувания национален идеал, тази гледна точка едва ли обаче сте чували в Харвард.

Участваме в две балкански и две световни войни, хиляди воини и обикновени хора се прощават с животите си,загивайки само заради идеята за една целокупна, обединена България. Един военен подвиг, който става еталон и влиза в учебниците по цял свят, извършен от генерал Владимир Вазов и неговите войници, умиращи в окопите, именно за тези земи, това е само един малък пример на какво е готов българинът, за да защити своята земя.

Поради сложните геополитически отношения и на моменти доста нескопосана и повлияна от чужди интереси българска политика през годините не веднъж се е случвало да има предателства конкретно по оста Македония.


Всеки един обаче, който се е осмелил да заяви позицията си, против този български идеал или да работи открито против него е бивал наказан, точно както се и случва през 1923 година с Александър Стамболийски. Това, че предателите на идеята за целокупна България биват наказани се потвърждава и с действията на Мара Бунева, Величко Керин, познат на цяла Европа, като Владо Черноземски, или пък например Менча Кърничева.

Казваме, че трябва да работим всички ние, като българи само и единствено към добруването на българите в Мизия, Тракия и Македония. Смятаме, че примиряване и навеждане на глава пред Скопие е национално предателство. България може и трябва да допусне Република Северна Македония към преговори за членство в Европейски съюз, единствено след изпълнение на договора за добросъседство.

Потъпкване на българска историческа памет, заличаване на български военни гробища, палене и горене на български знамена, категорични исторически лъжи и събаряне на паметници на български герои не означава добросъседство. Преди всичко е нужно да съхраним себе си и идентичността си, а това няма как да се случи като предадем историята си.

Нека внимаваме с Македония! Не добавяйте сол в раната, защото това ще донесе след себе си своите последствия.

България над всичко!

Виж коментарите (4)

Още по темата (975):
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
24.10.2023 В Северна Македония: България е заплаха, а Сърбия - приятел
15.10.2023 Полицията в РСМ задържа нападателя на фен на "Левски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).