"Тракия" горда от международен успех на млад пловдивчанин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:02 / 05.08.2014
2158
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Софроний Врачански":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В периода от 13 до 20 юли 2014 г. в гр. Мартин - Словакия, на провелото се Световно първенство по авиомоделизъм в клас F3J /радиоуправляеми планери без мотор/ пловдивчанинът Никола Радков на 12 години от Пловдив показва невероятни постижения не само за възрастта си, но и за авиомоделизма въобще, и след оспорвана надпревара заема 17 място в крайното класиране.

Никола Радков е възпитаник на "Модел клуб - Пловдив", който развива своята дейност в район "Тракия", на територията на СОУ "Софроний Врачански".

С огромна гордост кметът на район "Тракия" Костадин Димитров съобщи за големия успех на пловдивчанина, който е постигнал огромни резултати за възрастта си на проведеното състезание.

В първенството участие взимат 28 отбора от цял свят - Южна Африка, САЩ, Русия, Канада, Франция, Украйна, Германия и др., като при младежите титлата се оспорвала от 28 състезатели. В единадесетте направени старта, Никола е успял да покаже отлични умения. Успешното представяне на 12-годишния юноша от Пловдив допринася за шестото място в отборното класиране на България на Световно първенство по авиомоделизъм.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив, митрополит Николай и Чергов откриха параклис д...
Граждани от "Южен": Колко още ще продължи това мъчение?
Лекар от Пловдив: Обрив от лаймска болест може да се появи до 30 ...
Известен пловдивски адвокат получи присъда за укриване на данъци
Строители асфалтират "Кукленско шосе", пускат го до броени дни
Кръстьо Кръстев се връща в Драмата. "Сцена на кръстопът" с богата...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).