"Тракия РМ" в споразумение с Общината да чисти р. Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:39 / 11.01.2011
2920

Този браузър не поддържа видео елемента.


"Тракия РМ" в споразумение с Общината да чисти р. Марица
Решението на кмета на Пловдив Славчо Атанасов от вчера ОП "Паркове и градини" да почнат спешно да изрязват клоните на дърветата по двата бряга на р.Марица се отменя, предаде репортер на  Plovdiv24.bg. Информацията за това получихме от зам.-кмета Александър Долев и шефът на фирма "Тракия РМ" Димитър Пейчев.

"Става въпрос за уговорката, която имаме с Община Пловдив за почистването на р. Марица. Тъй като в момента общината и държавата имат финансови затруднения, постигнахме едно споразумение: Ние ще покрием всички държавни такси - ДДС, застраховките и осигуровките на работниците и изобщо всичко, което се дължи на държавата", каза Димитър Пейчев. 
Остатъкът от сумата респективно ще бъде поет от Общината. Частта на общината възлиза на около 400 - 500 000 лв. за цялата поръчка.

В края на тази или в началото на следващата седмица се очаква да започне почистването на реката, както е по договор. Естествено времето е факт, с който ще се съобразят от "Тракия РМ", защото при обилен снеговалеж например не може да се работи. Разглеждането на идеята на кмета Славчо Атанасов в детайли води до спиране възлагането на ОП "Паркове и градини" да работят по двата бряга на реката.

"Едната причина е тази, че при отрязване на дървесната маса , тя ще избуи още през месец март и ще стане двойно по-голяма, т.е. ще дадем едни пари, които после ще трябва да увеличим по две", поясни шефът на "Тракия РМ", а другата е физическата опасност за работниците, които не са обучени да работят точно това.

По договор трябва да се почисти цялата река, но тъй като този договор е от 3 години обемът на дървесната растителност е по-голям и ще се почиства, докъдето стигнат средствата. Тесните места обаче ще бъдат почистени задължително, защото създават предпоставка за евентуално наводнение.

"Договорът с Министерско постановление е до края на 2011 година и аз вярвам и в Общината и в държавата, че те ще изпълнят своите финансови задължения по този договор", завърши Димитър Пейчев.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).