Това е недопустимо! Пловдив ли сме или Полски Тръмбеш?

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (35)
17:06 / 03.09.2017
31901
Редица сигнали от недоволни пловдивчани пристигат постоянно в редакцията на Plovdiv24.bg. Причината за всички тях е една и съща - липсващият градски транспорт в късните часове.

В следващите редове ще предоставим обобщено всички тях, защото пловдивчани искат да могат да се прибират вечер нормално с градски автобус срещу левче, а не още след 22 часа да са принудени да хващат таксита.

Сигналите са предимно за това, че след 22 часа е трудно да се види работещ автобус. Още от 21,30 ч. често се виждат "прелитащи" такива, изключващи се, но само 1-2 действащи максимум до 22,15 ч.

Дори да се застане на главна спирка по централния булевард "Цар Борис III Обединител" в 22 часа, ще се види, че последният автобус минава около 22,15 ч., след това мястото за автобуси се запълва от чакащите таксита.

Превозвачите ще кажат, "ами лятно разписание" или пък "няма хора по спирките". Изобщо не е така. Хората недоволстват от много време за нередовните автобуси и ранният час на приключване, няма нищо общо с лятно, зимно и др. разписание. Автобусите, за голям град като Пловдив, просто ги няма в късните часове. А хора по спирките има, но просто свикнаха, че автобус по това време няма да дойде, та как да чакат тогава?

"Място за сравнение няма дори с Варна, Бургас, та камо ли да се говори за София. Но вижте, май може да се сравняваме с Полски Тръмбеш, ако изобщо там има градски автобус", казват недоволни пловдивчани.

"Цялата ситуация е срамна, някой трябва да помисли за нормалните хора, ако нямат лична кола, няма как да се разходят по Центъра до по-късно, да се приберат от работа в късните часове или пък да посетят някое късно културно мероприятие. Всичко опира до таксита, просто нямаме избор.", това пък споделя друг препатил.

За финал пловдивчани питат: Ще доживеем ли някога да се возим в автобусите и след 23 ч. напълно нормално, като един нормален европейски град?


Виж коментарите (35)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).