Тотев: Защо правим летище, щом приоритет са ни 300 улички?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (46)
15:43 / 25.05.2010
5641
Съдбата на 30-милионния заем за вътрешнокварталните улици ще решава утре Управителният съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие. Още преди седмица кметът изпрати писмо до всеки един от членовете на борда колко са важни тези пари за Пловдив.

Кредитът трябваше да бъде гласуван на предишното заседание на шефовете на банката през април. Но заради донос на световно неизвестна софийска фирма, близка до ГЕРБ - по думите на Славчо Атанасов, процедурата беше отложена.

"ГЕРБ няма нищо общо с тази работа. Кметът най-добре си знае какво са си говорили и какви намерения за съвместна дейност са имали с въпросната фирма. Не преча, но не съм станал и привърженик на заема. Нелогично е огромното желание за тегленето му в този вид", отсече областният управител и пловдивски лидер на ГЕРБ Иван Тотев пред Plovdiv24.bg.

Още в началото на мандата, когато ВМРО и ГЕРБ управлявали заедно и в екипа на Атанасов като заместник-кмет бил ген. Димитър Цветков обсъждали вариант за заем, с който да се реши много важният проблем за транспортните комуникации на града.

"Проектът включваше обследване на трафика, трябваше да се правят зелени вълни. Тогава възникна идеята при подмяната на светофарните уредби да се реконструират основни булеварди. Изведнъж проектът придоби неочаквано развитие - отпадна транспортната комуникация и на мястото на големите шосета изведнъж вкараха малките улички", разказа Тотев историята за намерението на общината да тегли заем преди две и половина години. Според него хубавата идея се изродила и отново пресметна, че за толкова пари могат да бъдат построени най-малко още два моста над Марица.

Ако един кмет не можел по 4-годишна програма в рамките на бюджетни пари да асфалтира 300 улички, значи си бил сбъркал работното място. "Ако приоритет са ни вътрешнокварталните улици, а не икономическото развитие на града, защо правим летище "Пловдив" тогава?", хвърли поредната ръкавица областният към кмета.

Виж коментарите (46)

Още по темата (91):
29.08.2011 ЕБВР иска €21000 от Общината, кметът: Дянков да си плати
масрафа
11.02.2011 Константинов: Не смятам, че общината трябва да връща парите на ЕБВР
10.02.2011 Европейската банка иска 200 000 евро от Пловдив, кметът ги прехвърля на
Дянков
23.10.2010 Европейската банка идва да инспектира дупките ни, след това решава за заема
10.08.2010 Нови нападки на кмета срещу Дянков
19.07.2010 Константинов: ЕБВР иска от Дянков едно изречение подкрепа за Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).