Тотев: Скоро отзивите за загражденията на Античния театър ще са точно обратните

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
11:00 / 14.05.2012
4336
"Преградни пана на Античния театър ще има, в момента все още обсъждаме вариантите за тяхната окончателна визия. Политиката културното наследство да работи за града е ясна и оттук нататък ще бъде така", по този начин отговори на въпроса на репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев има ли намерение да преосмисли решението си и ако театърът бъде заграден, то това да стане по друг, по-естетичен начин. Питането ни беше провокирано от многото, в по-голямата си част негативни коментари на читателите ни към новината: Заграждат Античния театър, всички културни паметници в града стават с платен вход

Мненията на пловдивчани могат да се обобщат в три насоки: 1 - Върху тези пана да е отпечатана снимка на панорамата, която скриват. 2 - Античният да се загради с някакъв вид пълзящи растения. 3 - Оградните пана да се направят на ролетен принцип, за да се слагат, когато има концерти, и след това да се демонтират и 4 - Атничният да остане открит както досега.

"Ръководството на един град трябва да гледа 3-4 години напред. Много често хората не могат да имат дългосрочен поглед върху дадено управленско решение, а неговите резултати се виждат във времето. Аз смятам, че след няколко месеца отзивите ще са точно обратните", убеден е в решението си градоначалникът.

По отношение вида на огражденията, той е категоричен, че в момента те подвеждат гражданите с вида си, тъй като са само пробен вариант. Тотев отхвърли със сигурност предложението за свалящи се пана, а т.н. пълзяща растителност според него не е "сработила" до сега. 

"Това е идея още от времето на Иван Чомаков, когато са били сложени решетките, но както виждате вече близо 10 години нищо не е пораснало", коментира с усмивка Тотев.

Културният паметник трябва да бъде обгрижван постоянно. С това отношение, включително с неплащането, ние не уважаваме това наследство, смята още кметът.

Така че, остават ни само още няколко дни, за да разберем как точно ще изглежда заграденият Античен театър - нещо, което според повечето читатели на Plovdiv24.bg е недопустимо.

Междувременно репортерска проверка на Plovdiv24.bg през уикенда показа, че към момента на Античния театър няма никакви пана поставени на самата ограда.

Виж коментарите (17)

Още по темата (4):
02.09.2023 Вижте как е изглеждал Античният театър на Пловдив преди 40 години
14.05.2012 Античният театър ще бъде ограден с пана, рекламиращи културните обекти на
града
11.05.2012 Без промяна: Разглеждаме Античния театър срещу 3 лева
10.05.2012 Заграждат Античния театър, всички културни паметници в града стават с платен вход
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).