Тотев: Ще уволнявам директорки на детски градини, без да ми мигне окото!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
14:05 / 04.10.2012
11959
Уволнения грозят директорките на две детски градини в Пловдив, заяви пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. На родителска среща двете госпожи, начело на забавачките "Първи юни" в "Западен" и Десислава" в "Тракия", са подвеждали родителите с изявления, че Община Пловдив не изпълнява своите финансови задължения и оставя детските градини без консумативи.

"По този начин в момента имаме едно "субсидиране" от страна на родителите под формата на "съчувствие", изрази своето възмущение градоначалникът. 

По-крещящ е случаят с "Първи юни". От перото за материали към отчета им за 31 август, което е на стойност 11 800 лв., са изхарчени само 860 лв., но въпреки всичко директорката е коментирали пред родителите, че Община Пловдив е оставила и абдикирала от тази градина, разказа силно възмутен градоначалникът. 

Подобен е случаят с "Десислава" в "Тракия", като Тотев поясни, че това се наблюдава и на много места в града. 

"Ще уволнявам директори, без да ми мигне окото. Такива изказвания са недопустими. В Община Пловдив първо се плащат задълженията към детските градини и тогава всичко останало като разходи: заплати на служители и други. Забавачките нямат нито едни ден закъснение за превеждане на сумите", категоричен е Тотев.

Стана ясно още, че на предстоящите родителски срещи в двете забавачки ще присъства и зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов.

Виж коментарите (37)

Още по темата (1):
16.10.2012 Директорките на 10 забавачки в Пловдив с наказания
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).