Тежката артилерия на чистачите действа в "Столипиново", но боклуците нямат край

Автор: Мариана Панчева
Коментари (7)
14:52 / 02.08.2017
7236
Боклуци, купища боклуци, планина от боклуци в "Изгрев". Сигнали за мръсотия в квартала и по-специално в голямата ромска махала "Столипиново" буквално заляха редакцията на Plovdiv24.bg през последните седмици.

Боклуците се вдигат всеки ден, но концентрацията на населението в тази част на Пловдив е голяма, а и манталитетът си казва думата.

"Ние чистим всеки ден", потвърди шефът на ОП "Чистота" за Plovdiv24.bg Иван Стоянов. По думите му обаче често се получава така, че точно половин час след колите на общинското предприятие вече са се образували нови купчини. В квартала действа и тежката артилерия - фадроми вдигат боклуците край казаните, където за по-лесно обитателите на махалата си изхвърлят купчините боклуци.

За читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Източен" Николай Чунчуков разказа за най-новата инициатива на администрацията му. 

От началото на тази седмица започват редовни проверки на различни места за натрупани боклуци. 

Акциите ще се провеждат три дни в седмицата. Решението идва след специална среща с представители на Шесто районно управление, ОП "Общинска охрана", Общинска полиция, Общинския инспекторат и ОП "Чистота", инициирана от Чунчуков и посветена на реда и чистотата. 

Целта е да се наблегне на превенцията, недопускане на изхвърляне и натрупване на отпадъци, коментира Чунчуков. 

"Кварталът е голям, контейнерите определено не достигат. Написал съм писмо до ОП "Чистота" с искане за още съдове. Проблем има, но определено се работи върху него."

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).