Тежаща 1.5 тона коледна елха грейва на 1 декември в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:00 / 26.11.2021
2140
В навечерието сме на едни от най-чаканите празници. Месец ни дели от Коледа и началото на Новата 2022 година и празничното настроение постепенно завладява града, макар и за втори път в условията на световна пандемия.

Първото от поредицата събития, които Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града е тържественото запалване на светлините на Коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов“. Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.

Светлините на коледното дърво (над покрития фонтан) ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Здравко Димитров на церемония на 1 декември 2021г., сряда, от 17.30 часа, на която той ще отправи и поздрав към своите съграждани. 

Ще помага и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция  с кратка програма ще се изявят талантливи пловдивски деца.

За първи път ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец! Празнично ще бъдат украсени още много любими за пловдивчани места.  

"Запалването на светлините на коледното дърво на пл. Стефан Стамболов е един красив момент, който се превърна в традиция за Община Пловдив, очаквана с нетърпение от децата. Коледа е времето на добрите пожелания, защото тя носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и топлина. Време, когато целият свят грее с милиони светлини. Коледа носи усещане за надежда и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас!“, каза кметът Здравко Димитров. Той, заедно с екипа си ще ви очакват на 1 декември пред общината.

Виж коментарите (0)

Още по темата (266):
13.12.2023 По случай празниците Vivacom отключва всичките си телевизионни канали до 18 януари
30.12.2022 Д-р Милена Любенова: Периодът около новата година е пренаситен с традиционни празници
28.12.2022 Вижте къде са едни от най-високите данъци в света
27.12.2022 300 деца участваха в "Моята коледна картичка до Дядо Коледа" в карловско
село
24.12.2022 Къде е домът на Дядо Коледа?
23.12.2022 Коледа в Норвегия - снежна приказка от детството
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).