Тестват дишането, мерят кръвно и тегло безплатно в Пловдив днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:21 / 17.09.2011
3217
Пловдивчани ще бъдат първите, които ще се възползват от националния обхват на кампанията "Дни на здравето". Днес от 11 до 15 часа на площад "Джумаята" хората ще могат да си направят безплатни измервания на кръвното налягане, пулс и тегло. Чрез специализирания уред "СмоукЧек" пушачите ще могат да проверят съдържанието на въглероден окис в дробовете си и нагледно да видят въздействието на пушенето върху организма си. С резултатите от изследванията хората ще улеснят ранното диагностициране и насочване към правилно и навременно лечение.

Близо 3 000 000 души са пушачите в страната, а българите са на трето място в света по брой изпушени цигари на човек от населението. Близо 2 000 000 българи страдат от високо кръвно налягане, а именно високото кръвно налягане е основен рисков фактор за развитие на много заболявания и е една от най-разпространените причини за смъртност в света.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).