Теодор Христов, БСП: Трябва да има редовни публични отчети от управляващите града за свършеното и ще работя в тази насока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:45 / 26.10.2023
2055
Теодор Христов е кандидат за общински съветник от коалиция "БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция 131.

Той е роден 23.11.1989 г. в Пловдив. Завършил е бакалавърска степен в Аграрния университет в Пловдив със специалност "Аграрна икономика" и магистърска степен в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" – специалност "Счетоводство и анализ". Има близо 9 години опит в сферата на счетоводството. В свободното си време обича да играе футбол, както и да посещава музикални и спортни събития, да ходи на кино, театър и др.

- Какво кара един млад човек да иска да влезе в местното самоуправление?

- Трябва да има активно участие на пловдивчани в управлението на града. Да се чува думата на гражданското общество, да се вземат предвид предложенията и оплакванията им. Смятам, че трябва да има редовни публични отчети от управляващите града за свършеното и ще работя в тази насока. Време е и по-младото поколение да е граждански активно, не само гласувайки, а давайки свои предложения за решаване на проблемите в нашия красив, но управляван лошо град. В листата на "БСП за България“ има специалисти от различни области и доста млади хора, които ще са от полза за града.

- Какви са вашите основни приоритети, за които ще работите в бъдещия Общински съвет на Пловдив?

- Относно приоритетите, ще започна с това, че трябва да има прозрачност при провеждане на обществените поръчки, за да се вижда и контролира кой изготвя и приема критериите, и кой трябва да носи отговорност при десетките започнати, незавършени в срок ремонти и завършените некачествено такива. Както казах в отговор на предишния въпрос, много е важно да има пряк контрол от гражданите.

Пловдив има необходимост от активно озеленяване с повече паркове и редовна грижа за междублоковите пространства.

Съвременният пловдивчанин се нуждае и от места за спорт. В тази насока може общината да улеснява с каквото е необходимо инвеститори на спортни обекти.

Крайно време е да спре да се говори за повече велоалеи и да се действа, за да стане възможно алтернативното придвижване из целия град. Велоалеи през централната част, с които хората от всички квартали на града ще имат възможност да ходят на работа, да спортуват и да се придвижват без да се притесняват от трафика и опасностите, ако се движат по пътното платно между автомобили.

- Кой е основният проблем на Пловдив и как може да се реши, според вас?

- Пловдив има много проблеми, като един от най-наболелите е презастрояването. То трябва да се спре, особено в район "Южен“, но и като цяло в града. При разрешително за всеки нов строеж да има задължение да се изгражда и съответната необходима съпътстваща инфраструктура от инвеститора - пътища, проверка и подмяна на канализация и други. Трябва да се направи ревизия на управлението от последните няколко мандата и издадените разрешителни. Някои квартали буквално се задушават от сгради.

Много е важно да се отбележи и състоянието на градския транспорт. Всички знаем, че на него не може да се разчита. Необходим е стриктен контрол за изпълнение на курсовете, увеличаване на техния брой и подобряване на качеството на услугата. Редовни автобуси през деня, както и такива след 20:00 часа и през уикендите и в празничните дни. Тук също трябва да има ревизия, защото т.нар. проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Пловдив" от преди няколко години се оказа пълен провал и сега още по спирките стоят, като паметници машини за милиони, които така и не проработиха.

- Защо хората да гласуват за вас?

- Първо, много е важно всеки гражданин с избирателни права да гласува. Негласувайки, оставяме възможността на други да определят нашето бъдеще и това на града ни. Апатията към случващото се в политиката на страната и отделно във всяко едно селище (най-вече от страна на младите) води до това, че "избраници" с купен вот, корпоративен такъв и зависими по един или друг начин да управляват средствата на всички нас. Изборите за кмет и общински съветници са най-близките до хората, защото пряко засягат ежедневните ни проблеми, което се вижда и в самото управление на общината, която вместо да решава проблемите на хората, създава нови, особено в последните вече над 10 години.

В мое лице пловдивчани ще имат свой представител в местния парламент, който е един от тях и ще се стреми с всички сили да направи нашия град едно по-добро място за живеене, работа и отглеждане на деца. Нещо, което пловивчани заслужаваме. Представител, който ще дава отчетност и публичност в действията и бездействията на община и общински съвет, което вярвам ще прави и всеки един кандидат от нашата листа. Нека развием огромния потенциал на Пловдив с бюлетина №1 на 29 октомври. Подкрепете ме с преференция 131.

Теодор Христов е кандидат за общински съветник от коалиция "БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция 131.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Ръководителят на проекта за Бетонния мост: До началото на юли ще ...
Директорът на единственото по рода си училище у нас: Мястото в Пл...
Проф. Карен Джамбазов остава шеф на най-голямата болница в Българ...
Край! В следващите 6 месеца Бетонният мост ще е затворен за движе...
Шофьори от улица в Пловдив осъмнаха със залепени фишове по стъкла...
S&P Global Ratings сваля доверието си от община Пловдив заради ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).