Тенденции при съвременните модерни холни секции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:56 / 24.10.2018
5514
Моделите секции, които се предлагат на пазара наистина са доста разнообразни. Едни от най-разпространените са холните секции и поради своята адаптивност и практичност те са предпочитани, за да превърнат стаята за гости в уютно и комфортно помещение. Но как си представяте своята дневна или хол? Като помещение от голямо значение за отмора и почивка, за сладки приказки с приятелки или с любимите ви хора. Реално хола е едно от най-посещаваните помещения поради това, че след като се приберем от работа задължително се спираме за кратка почивка на дивана с дистанционно в ръка за бърз преглед на новинарските емисии. Логично е погледа ни да бъде отправен именно към холната секция, тъй като тя е същевременно и поставка за нашия телевизор.

Често бъркат моделите холни секции с ТВ шкафовете. Вторите са много по-семпли. При тях я няма тази раздвиженост. Реално ТВ шкафа представлява плот, на който се поставя електроуреда, а в страни или под самия плот има ниши, които се използват за останалите мултимедийни устройства. А вие за какво използвате вашата холна секция и ако трябва да я подмените с нова пак на същия модел ли ще заложите или пък ще предпочетете нещо по-модерно и съвременно. Дали защото е традиционалист, но българина не обича толкова често да сменя мебелите. По-младите хора не са толкова привързани към вещите си и винаги, когато усетят нуждата от нещо различно, което да освежи дома им предприемат съответната стъпка и го правят. Техните родители обаче са максимално консервативни и трудно биха се раздели с огромните, приличащи на гардероби и дрешници шкафове, чекмеджета и витрини със стъклени вратички. Картинката определено ви звучи познато. Сигурно и вашата дневна преди двадесет години е разполагала с такава огромна холна секция, заемаща почти половината гостна. А помните още, че тази стая обикновено се използваше само и единствено, когато имахте гости и през останалото време оставаше празна и мрачна.

Разбира се, съвременното обзавеждане на един модерен дом е изцяло съобразен с нашите потребности и нужди. Тренда при холните секции определено е доста иновативен и различен. Все повече производители залагат на изчистените модели. Идеята е колкото по-малко детайли толкова по-добре, по този начин ще се спази и минималистичната линия, която е характерна за интериора в днешния хол или дневна.а това, което забелязваме и при моделите холни секции на българските производители са именно многообразието от дизайни. Ако хола ви не се отличава с някакви фамозни размери, а е малък и с ограничена площ то тук идеите обаче никак не са малко. За да използвате оптическите ефекти и да подобрите визуално обема на помещението изберете възможно най-светлите тонове. За предпочитане е дори основните чекмеджета и вратички на новата ви холна секция да бъдат с гланцирани бели плоскости. Това наистина ще създаде един много различен облик на стаята. Съчетайте белия гланц с дървесен мотив в сив или светло кафяв оттенък. Ще се изненадате как една такава свежа секция ще подобри изцяло хола ви. Освен това гланцираните повърхности определено ще заиграят със светлината и ще положат максимални усилия за да направят пространството по-обемно от обичайното.

По отношение на дизайна едва ли някой от клиентите има някакви забележки, тъй като наистина тук за всеки вкус има решение и вариант, които да обособят хола като едно приятно изглеждащо и функционално помещение.  Да обърнем внимание обаче на качеството. То бива определяно не само от това какви материали се използват, но също така от самото проектиране и сглобяване на холните секции. На първо място,когато купувате холни секции се позаинтересувайте от класа на плоскостите. И тук както при електроуредите се наблюдава тенденция за по-висок и по-нисък клас като идеята е в това, че по-високия клас плоскости, от които се изработват мебелите са с по-висока плътност.

Това реално прави самата мебел максимално здраво и устойчива.освен плътността на материала друг акцент, който също има отношение към производството на истински качествена холна секция е също така и лайсните, с които се извършва така нареченото затваряне или запечатване. Когато лайсните са съединени здраво към основата то отлепените и стърчащи части от секцията ви няма да са част от интериора. Следва съединяването и създаването на една елегантна композиция. Затова главна роля има проектанта на мебели. Когато всичко е изпипано до последния детайл и са изчистени всички грешки по сглобките на холната секция тя вече може да влезе в серийно производство. Естествено е базовия модел да бъде най-евтин. Ако имате предпочитания към по-различни цветове, такова които да паснат на интериора в хола то наистина цената може да е малко по-различна.

По-луксозните варианти на холни секции са онези, при които се използват най-скъпите суровини, материали и механизми. Тук няма да видите мебелен обков, защото да се създаде едно прекрасно изделие с изтънчени линии и форми се оказва, че дори най-шикозните дръжки в случая са излишни. Безспорно това оказва положителен ефект върху цялостното излъчване на секцията и тя изглежда много стилна. Само лк натиск с дланта отваря вратичките а долните шкафове. Тук чекмеджетата липсват. Питате ли се защо? Ами отговора е много явен и се оказва, че когато има чекмеджета то те не са желани тъй като изискват допълнителна площ за да бъдат използвани.

Затова стандартните чекмеджета се изместват от отворени кутии, които са много ефектни и освен това при окантване с лед осветление също имат оптически ефект, подобряващ обема на помещението. Прави впечатление, че ЛЕД осветлението наистина си има своите предимства и те са в създаването на приятна романтична обстановка особено вечер, когато сте се излегнали на мекия и комфортен диван с чаша вино пред секцията, на която е поставен плазмения телевизор. Обстановката е максимално изчистена, липсват огромните мебели, които заемат цялото пространство. Тук се забелязват само онези, които действително намират приложение и създават перфектната обстановка.

По отношение на цените холните секции има какво да ни предложат. Евтини, скъпи, нормални като цена са и мебелните идеи, предоставени от ЛениСтил. Изберете модела, който е най-близък до вашия бюджет, отговаря на стила и виждането ви приятно обзавеждане и е решението, с които хола ви наистина ще изглежда впечатляващи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).