Температурите падат до минус 15 градуса

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
12:55 / 06.02.2020
23020
До полунощ и в крайните източни райони ще спре да вали и до сутринта в страната ще се задържи почти без валежи. Облачността ще се разкъсва и на места ще намалее до предимно ясно. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, по-ниски в отделни котловинни райони.

Утре облачността ще е променлива, по-често значителна и през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи. Северозападният вятър ще се усили, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 2° и 7°. По-късно след обяд от североизток, с умерен и силен вятър отново ще започне да нахлува студен въздух. Вечерта и през нощта срещу събота на много места, главно в Източна България и планините, ще има снеговалежи.

В събота облачността ще бъде променлива, вече почти без валежи. В източната половина от страната ще е относително по-студено. До вечерта вятърът ще отслабне. През нощта срещу неделя в много райони ще стихне, ще се изясни и минималните температури ще бъдат предимно между минус 12° и минус 7°, в отделни райони до около минус 15°.

В неделя ще бъде предимно слънчево, с югозападен вятър ще се затопли. През първата половина от следващата седмица ще бъде доста динамично. В понеделник вятърът ще бъде от запад-югозапад, ще се усили. Дневните температури още ще се повишат. Облачността от запад, висока и средна, ще се увеличава, до вечерта ще се вплътни и в крайните северозападни райони ще превали слаб дъжд.

Във вторник ще се повишат минималните температури, а и дневните ще останат сравнително високи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и на места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд, в районите с надморска височина над 800-1000 метра – слаб сняг.

В сряда и четвъртък ще остане с повишена вероятност за превалявания. От север температурите още малко ще се понижат и в Предбалкана, Североизточна България и високите котловинни полета ще превали сняг, в останалите райони – дъжд.

Виж коментарите (0)

Още по темата (181):
25.01.2021 По-висока степен на предупреждение за обилни валежи, идат и виелици
22.04.2020 73,67 лева средна сметка за парно и топла вода в Пловдив за март
21.04.2020 Хижа Здравец пак побеля
15.04.2020 Пролет ли? Вижте какво се случва в момента на Хижа Здравец!
06.04.2020 Бедствено положение в Рудозем заради близо метър сняг
02.04.2020 Читател: Зимата се завърна над Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).