Танцьори и певци, пазители на българското, завладяват Пловдив

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:45 / 25.06.2022
2155
Днес и утре Римският стадион на Филипопол става арена, но не за спортни състезания, а за вибрациите на българщината. Инициативен комитет реализира I издание на преглед за детско и самодейно творчество "Традиции и памет" Пловдив 2022 г. През двата дни на събитието жителите и гостите на града ще могат да се насладят на самодейни трупи, творци от читалища и клубове за автентичен фолклор в три раздела - певческо, хореографско изпълнителско изкуство и възстановка на български традиции и обичаи или това са над 350 участници.

Амбицията на организаторите е прегледът да стане ежегоден, защото първият град Европейска столица на културата в България е най-естественото място, на което да се рекламира уникалния код на българина, заложен във фолклорната ни съкровищница. От една страна стои идеята да се привлече разнообразна публика, а от друга – да се даде авторитетна сцена за изява на талантите в различните категории, което да спомогне за повишаване на изпълнителското им майсторство.

Не на последно място прегледът за детско и самодейно творчество "Традиции и памет" Пловдив 2022 г. цели да осъществи творчески диалог, да вдъхне у участниците самочувствие и да засили родолюбивия дух, а сред международните гости да провокира възторг от пищните носии, невероятните танци и магията на неравноделните ритми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).