Танци на пилон, капоейра и летяща йога в Пловдив от понеделник

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
14:15 / 24.09.2014
4648
Между 29 септември и 5 октомври в страната ще се проведе Европейската седмица на движението Move Week. В Пловдив инициативата ще се състои за трети път. Това обявиха организаторите в града на тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Зам.-кметът по спорт Петър Зехтински заяви, че тази година в Move Week се включват 33 държави, над 750 града, предвидени са над 10 спортни инициативи.

В Пловдив събитията ще са основно на Главната улица и всички представляват отворени безплатни тренировки и уроци. Всеки може да участва.

Турнир по плажен волейбол, модерни танци на пилон, капоейра, летяща йога, открити уроци по салса и зумба, 5 километра бягане, детски спортни игри са само част от предвидените тренировки.

Тази година ще бъде организиран и велопоход в планината, стрелба с лък, ходене по въже.

През октомври се превиждат и две допълнителни събития. Първото ще е на 10 октомври от 18.00 часа - "Най-дългото хорo" ще се извие от Пощата до Джумаята. Второто извънредно събитие ще е на 11 октомври от 10.00 часа по бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" - градски крос, който се организира за втори път и се очаква да се включат над 500 участници.

Философията на кампанията е да накара хората да се движат - независимо от тяхната възраст, образование или физическо състояние. Амбицията на движението е до 2020 г. да бъде променено поведението на сто милиона европейци и те да бъдат въвлечени в различни физически активности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).