Талантливи ученици от "Сценични кадри" се представиха блестящо на национален конкурс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:34 / 06.07.2022
1998
Шест талантливи възпитанички на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив бяха отличени в тазгодишното издание на Националния младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн на Министерството на културата за талантливи ученици в училищата по изкуствата.

Ралица Илиева от 11 клас е класирана на първо място в специалност "Театрален, кино и телевизионен декор/театрална кукла“. След нея на второ и трето място в тази категория са класирани Антония Драмчева и Преслава Кюртова, също от 11 клас в гимназията.

Десетокласничката Доротея Раичкова води класацията в "Рекламна графика/графичен дизайн“, а деветоксалничките Лейа Латева и Габриела Георгиева са класирани на второ и трето място в категория "Сценичен костюм“.

Победителите заявиха, че голяма заслуга за техните успехи имат преподавателите им - Кънчо Касабов, по “Компютърна графика", Доротея Христова по “Театрален грим и перуки", Рада Хаджийска по “Сценичен костюм" и Елица Маринова, по “Театрална кукла". Талантливите тийнейджърки, които ще получават едногодишна стипендия от Министерството на културата, заявиха своята признателност към учителите си.

В конкурса със свои произведения тази година са участвали 326 ученици от VIII до XI клас от 12 училища по изкуствата в цялата страна. Само от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив са се състезавали 13 души.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).