Талантлива 12-годишна пловдивчанка стана част от "Осмото чудо" на "Българе"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:34 / 08.11.2017
6447
От тази година голямото и обичано семейство на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" се увеличи с още един участник от Пловдив - малката певица Мелек Ерен. В края на септември публиката на Античния театър аплодира бурно нейното участие в мега продукцията "Осмото чудо". С този спектакъл, малкият славей на Пловдив гастролира с огромен успех в повече от десет градове на България.

Мелек е само на 12 години. Възпитаничка е на Формацията за автентичен фолклор "Куклици" към Общински детски комплекс - Пловдив (ЦПЛР - ОДК Пловдив) с художествен ръководител Виолета Щерева. В момента е ученичка в СУ "Любен Каравелов" в Пловдив.

Мелек Ерен чертае своята успешна вокална кариера от най-ранна възраст. Специалистите я определят като уникален певчески талант, но и като много артистичен и емоционален изпълнител на сцената. Тя е носител на многобройни награди и победител в десетки конкурси, в т.ч. Национални награди във фестивалите "Път към славата", "Орфеево изворче", "Орфееви таланти". Мелек представи Пловдив на "Детски Пирин фолк", а на XIII - тия Международен фестивал на изкуствата "Кръстопът на музите" получи три златни медала в трите категории соло, дует и групово (с ФАФ "Куклици"). На последното издание на Националния фолклорен фестивал в Копривщица, стана всеобща любимка на участниците и публиката и лице на фестивала.

Всички успехи на Мелек до момента и безспорният й талант получават логично продължение с влизането й в екипа на НФА "Българе" където под вещото ръководство на идеолога и двигател на ансамбъла Христо Димитров, ще бъде поставена основата на нейната професионална кариера.

Ансамбъл "Българе" играе пред публика 5 свои спектакъла, коренно различни един от друг. " В представленията участват 40 професионални танцьори и 30 солисти - актьори, каскадьори, балетисти, певци, музиканти, алпинисти и др. С този голям екип работят едни от най-добрите композитори, музиканти, сценографи, дизайнери и художници на костюми в страната. До този момент, ансамбъл "Българе" е изнесъл над 1500 представления и концерти в 21 държави по света. Това е първият български фолклорен ансамбъл гастролирал на Бродуей в Ню Йорк (САЩ).

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).