Таксиметровите шофьори в Пловдив готови за нов протест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:55 / 18.10.2013
3878
Таксиметровите шофьори в Пловдив остават в протестна готовност и са готови да излязат на митинг отново, ако исканията им не бъдат изпълнени. Това каза Георги Ряпов, председател на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори след проведената в столицата среща между таксисти от страната и представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". 

"Поставихме исканията ни, които изтъкнахме на митинга в Пловдив преди две седмици и смятам, че някой от тях ще бъдат удовлетворени", заяви още Ряпов. 

Той каза още, че няма да отстъпят от исканията си за законови промени, които касаят ползването на стари автомобили за таксита, за да могат да работят и с коли, които са на 15 години. 

"Казах го и на срещата, иначе много хора от бранша ще останат на улицата", каза още Ряпов. 

Според него няма нужда всяка година таксиметровите шофьори да държат психотест. 

"Това е унизително за нас, при това, че сме здрави и нормални хора. Нашата протестна готовност остава, защото браншът е много зле", добави още той. 

По думите му, именно това е предизвикало излизането на голяма част от таксиметровите фирми в сивата икономика. 

"Ако до две седмици не се проведе нова среша, както ни бе обещано, таксиметровите шофьори от цялата страна са готови да тръгнат на протест, принудени от мизерията", продължи Ряпов. 

Според него, при цените на таксиметровите услуги има едно надцакване. При цена от 0.45 стотинки на километър не може да се спазват всички наредби и да се плащат осигуровки и всичко останало, каза още Георги Ряпов. Това се получи най-вече в Пловдив при цените на такситата, защото сме най-големите Андрешковци в цялата страна, коментира още той.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).