Таксиджиите в Пловдив се стягат за протест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
17:26 / 06.08.2013
3685
Таксиметрови шофьори в Пловдив се вдигат на протест срещу подготвяното затягане на правилата в техния бранш. Те са против идеята всяка година да се явяват на психотест, да защитават удостоверенията си за шофьор на такси на три години, както и ограничението колите им да не работят повече от 10 години.

 

Според председателя на Националната асоциация за защита на превозвачите Георги Ряпов, не може да се предотвратят инцидентите с пияни шофьори. Той се обяви за строг контрол за шофиране пиян.

Безсмислено по думите му било и на три години да полагат изпити, че могат да карат такси. "Кой друг на три години защитава дипломата си за завършено образование", попита реторично Ряпов. Той се обяви и срещу пределната възраст от 10 години за колите, които карат като таксита.

"Не може 30 - 40-годишни автобуси да возят по 50 пътници, а за нас да има подобни ограничения. Критерият трябва да е техническата изправност, а ние минаваме два пъти в годината на прегледи", посочи Ряпов.

Той бе подкрепен и от няколко собственици на малки таксиметрови фирми в Пловдив. Те бяха категорични, че ще излязат на протести, ако промените в наредбите бъдат приети.

Източник: Радио "Пловдив"


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).