"Световният пробег на хармонията" идва днес в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:05 / 28.07.2008
860
Днес "Световният пробег на хармонията" ще пристигне в Пловдив. Около 18:30 маратонците ще влезат в града ни през Карловско шосе от Хисаря. През Пловдив пробега ще мине по бул."Васил Левски", като на кръстовището на бул."Васил Левски" и бул."Дунав" към маратона ще се присъединят и бегачи от града на тепетата. Маратонът ще продължи по бул."Васил Левски", ще премине по пешеходния мост на р.Марица, след което продължава по ул."Райко Даскалов", ул."Княз Александър I" до община Пловдив. В интервала между 19:30-20:30ч. ще има тържествена церемония по посрещането на факела на пл. "Стефан Стамболов".

"Световният пробег на хармонията" е гражданска спортна инициатива, насърчаваща приятелството, разбирателството и хармонията по света. Това е щафета, в която група бегачи от различни страни пренася горещ факел - символ на стремежа към единна планета - през над 100 страни.

Пробегът няма за цел да набира средства или да пропагандира политически идеи. Отборът от бегачи се среща с представители на правителствени и неправителствени организации, посещава училища и спортни клубове, за да сподели идеала за един обединен свят.
Утре от 10.00 ч. факелът ще бъде изпратен от площад "Централен" и ще напусне Пловдив по маршрута: бул."Цар Борис III Обединител" пред х-л "Тримонциум", след което по бул."Найчо Цанов" ще продължи към Асеновградско шосе, от където ще напусне града.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арестуваха 19-годишен Шумахер в Пловдив, преди да убие невинни хо...
Реновираха зона в центъра на Пловдив
Рали състезател: От паркинг на магистрала вижте как преминава кол...
Майка от Пловдив роди вкъщи четири седмици преди термина
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).