Сватбен маратон в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:29 / 06.05.2022
4402
Истински маратон от сватби се задава през почивните дни в Пловдив. Празниците са избрани от 25 двойки, за да се врекат във вечна любов и вярност, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Началото на своеобразния маратон бе поставено на 5.05, вероятно заради повтаряемостта на цифрите. В централния младоженски дом са проведени 9 ритуала, а в зала "Тракия" - още два. Въпреки че 5 май бе работен ден, тържествата са пищни и официални, съобщи за медията ни директорът на ОП "Радостни обреди" Чудомира Пинджева.

Навръх Гергьовден в централния дом ще има четири ритуала. Първата сватба за деня е насрочена за 15 часа. Младоженецът се казва Георги, а половинката му е гражданка на Сърбия. По-късно през деня още един Георги ще се вземе официално с приятелката си. В зала "Тракия" ще се бракосъчетаят други три двойки. 

Най-натоварена ще е събота, 7 май, когато ще подпишат общо 17 младоженци. Две сватби ще има в зала "Тракия", а церемониите в централния дом ще са от 10 ч. до 16.30 ч. на всеки 30 минути. След тях ще се проведат и шест изнесени ритуала. Единият от тях е в уникалния двор на Етнографския музей в Стария град. 

Неделя се очертава повече от спокойна само с една сватба в централния младоженски дом.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).