Създават Център по проблемите на средното съсловие на Балканите към ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:34 / 07.07.2008
899
На последно за тази година заседание на Академичния съвет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" днес официално ще бъде обявен изборът на д-р х. к. мулт. Карл-Юрген Вилберт, главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара Кобленц и почетен консул на Република България в Райнланд-Пфалц, Германия, за хоноруван професор по въпросите на средното съсловие в региона на Югоизточна Европа и на диалога Изток - Запад.

Вилберт, който през 2005 година беше удостоен с титлата "доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет, е поканен да поеме научното ръководство на новосъздадения с решение на Академичния съвет от 17 март 2008 "Център за средното съсловие на Балканите" към Факултета по икономически и социални науки. От страна на университета отговорен за Центъра ще бъде доц. д-р Иван Иванов.

Вилберт ще представи бъдещите активности и първите стъпки, които следва да бъдат предприети от Центъра за средното съсловие на Балканите като един интердисциплинарен международен институт. Изключително полезни както за студентите, така и за представителите на занаятчийските предприятия и организации биха били не само изследванията по тематичния комплекс за средното съсловие в социологически, правен, обществен и икономико-политически план и свързаните с тях практически проучвания и разработки от страна на обучаващите се, но и реализирането на немско-български програми за квалификация на специалисти в областта на малките и средни предприятия.

Концепцията на Центъра предвижда едно широко сътрудничество по въпросите на занаятчийството и средното съсловие с висши учебни заведения както от България и Германия, така и от други страни в Югоизточна и Централна Европа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).