Съюз за Пловдив представя "Другият Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:03 / 18.07.2011
2531
Дете, седнало на железата на отдавна счупена пейка, кон, който си пасе на воля в двора на училище, и изоставена къща, която е реално бунище и се намирана 200 м от Новотела, са само част от снимките в изложба, подредена пред община Пловдив. Тя е под мотото "Съюз за Пловдив представя "Другият Пловдив" и съдържа кадри, които ясно показват, че градът има и друго - доста грозно - лице. "Решихме да покажем това лице на Пловдив, когато наскоро ВМРО-НИЕ организира изложба за умиращите села в България. Тогава ми хрумна колко нелепо е една партия да тръгне да се занимава с големите проблеми на страната, след като 4 години управлява Пловдив и не е решила нито един от проблемите на града. В края на мандата на ВМРО-НИЕ с БСП и т. нар. малка група казаните за боклук преливат, макар че за чистота се дават по 30 млн. лв. на година, къщите в Стария град, обявяван за емблема на Пловдив, падат, а автомобилният подлез, който е на 20 м от общината, се руши застрашително", заяви председателят на Съюз за Пловдив Дани Каназирева.

Фотографиите са общо 21 и са направени от младежите на Съюз за Пловдив за един ден. "Не сме търсили съзнателно потресаващи кадри, просто грозните гледки са на всяка крачка и снимането въобще не ни затрудни. Не се наложи да обикаляме, защото дупки има на всяка улица, а мръсотията е навсякъде", обясни Зарко Сарафян от Контролния съвет на Съюз за Пловдив. "Именно в това е проблемът, че подобна изложба може да бъде направена във всеки един момент и съвсем за кратко, защото човек се натъква на немара и неуредици на всеки ъгъл. Може би, ако човек реши да прави такава експозиция в Монтана, няма да може, щом Славчо се беше заканил да не пуска пловдивчани в Монтана до изборите. В Пловдив обаче е нужен само един фотоапарат", добави Каназирева, припомняйки възторга, демонстриран от пловдивския кмет след скорошното му посещение в Монтана. Тя добави, че изложбата ще бъде обогатена със снимки от наводненията вчера, когато след обилните валежи колите се оказаха под вода, въпреки че в Пловдив се дават над 600 хил. лв. на година за почистване на шахти.

Изложбата се открива в деня, в който Славчо Атанасов ще отчете мандата си и се очаква официално да се кандидатира за втори. Според Каназирева съвпадението е случайно, но показателно, защото кадрите показват успехите на управлението по начин, който не се нуждае от коментар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).