Съседи за взрива в "Тракия": Оказахме се в капан, беше страшно!

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
10:40 / 06.01.2020
11480
Съседите от блок 29 в жк. "Тракия“ в Пловдив, където снощи на третия етаж се взриви газова бутилка, са в шок и ужас. За преживяното разказаха самите те пред репортер на Plovdiv24.bg. Възрастно семейство, което живее на петия етаж, дори не е успяло да се евакуира, тъй като целият вход е бил в гъст пушек. Хората са се оказали хванати в капан в собствения си апартамент и са се молили за бърза и адекватна реакция на пожарникарите.

Инцидентът стана на метри от мястото, където преди 2 седмици пиян младеж строши пет паркирани автомобила след гонка с полицията. Днес пространството пред блок 29 беше осеяно със строшените стъкла на прозорците на входа, които са били счупени от взрива. Вътре все още се носеше тежка и задушлива миризма на дим.

"Не мога да коментирам след целия ужас, който преживях“, заяви пред наш репортер друга съседка. Припомняме, че сигналът за взрива беше подаден малко след 20,00 часа снощи. По първоначални данни е имало теч на газ от бутилката, която е избухнала след искра, при включването на електрически уред. В болница е откаран 90-годишен мъж, който живее в апартамента с бутилката.

Други комшии са изкарали късмет – младо семейство с малко дете, което живее под наем във входа, е било извън дома си когато е станал инцидентът, което ги е спасило от това, което останалите са преживели.

Хората все още са в шок и се опитват да се справят със стреса и ужаса покрай взрива. Някой от съседите вече метат стъклата от пространството пред блока.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (2):
06.01.2020 След мощния взрив в "Тракия": Нараняванията са по цялото тяло на
пострадалия
05.01.2020 Страшен инцидент в жк "Тракия" в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).