Съседи пред бунт срещу шума от ромските сватби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:35 / 25.06.2008
4096
Ако общината не вземе спешни мерки да спре тормоза, на който сме подложени от ромските сватби ще предприемем всички законни мерки за натиск, включително блокиране на улици и учреждения. Това обяви днес на среща в градската управа Любомил Лазаров от инициативния комитет на живеещите около Хаджи Хасан махала. Част от комитета, който е събрал стотици подписи срещу шумните ромски празненства се срещна със заместник кмета Красимир Ангелов, общински служители и съветници в опит проблема да бъде решен. По информация от вчера в срещата трябваше да участва и зам.-кмета по сигурноста генерал Димитър Цветков, но той се оказа спешно зает и не беше на срещата. Една от подчинените на генерала служителки обясни, че е прекратена практиката за издаване на разрешения за ромски сватби на открито. Според Любомил Лазаров обаче преди дни полицията е отказала да се намеси при оплакване от ромски музикален тормоз с мотива, че точно Димитър Цветков е дал разрешение за тридневно ромско веселие.

Според Мая Павлова, която е служителка от екипа на генерал Цветков в бъдещата общинска Наредба 1 сватбите на открито ще бъдан забранени. Във варианта за наредба, подготвен от администрацията обаче се предвижда дори облекчаване на режима за издаване на разрешения за ромски сватби. ВМРО и Атака няма да подкрепят сватбите на открито при обсъждането на новата Наредба 1, декларираха съветници от двете партии. Позицията на БСП не стана ясна, а нито един представител на ГЕРБ не уважи обсъждането на проблема.

Общината обсъжда с ромските лидери в смесените квартали да бъдат построени специални зали за сватби на закрито, каза по време на срещата заместник кмета Красимир Ангелов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
03.10.2016 Бeсни цигански танци и люта чалга край Пловдив, институциите импотентни
11.09.2016 Нови два акта за музикален тормоз в "Столипиново"
01.09.2016 Глобиха шумни ромски сватбари в "Столипиново", но признаха: Не смеем да пуснем инспекторите сами!
29.08.2016 Чуйте и вижте тормоза в "Столипиново"! Докога компромиси?
18.05.2016 Шумни купони в "Шекер махала"
04.04.2015 Пловдивчанин: Погнусен съм! Кой ще спре терора на ромските сватби?
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).