Сърцераздирателен разказ от вдовицата на убития в адското меле в Пловдив баща на 3 деца

Автор: Васил Динев
Коментари (23)
14:24 / 21.11.2016
66817
"Много е страшно. Още сме в шок. Когато излезем от него, сигурно ще стане още по-голям ужасът ни. У дома е трагедия. Децата плачат, прегръщат дрехите на Наско, спят с тях. Не мога да ви опиша. Още го чакаме да се върне, да се усмихне. 

Когато тръгна на работа последния път, прегърна и целуна всички ни. Сега сме сами, не знаем какво да правим. Не спирам да говоря на децата, но те страдат, много страдам и аз. Но Наско никога няма да се върне, въпреки, че винаги ще е с нас".

Покъртителният разказ е на вдовицата на убития преди дни в адската катастрофа в Пловдив Атанас Ламджиев - Корнелия Петкова за "Блиц". Наско остави трима сираци - 10-годишния Валентин, 9-годишната Александра и първокласника Константин.

В нощта на трагедията на място загина и 42-годишната Виолета. Жената дълги години чакала бебе със съпруга й, който е полицай и когато най-после заченала и родила, вече е мъртва. Бебето на Виолета е на 1 годинка и ще расте без майка.

Виновник за неописуемата драма е синът на пловдивския транспортен бос Младен Трайков, шеф на фирма "Трайков Транс" ООД. 22-годишният младеж е карал най-малко със 160 км. в час. Забива се толкова силно в колата, която управлява Наско, че я избутва в спирка и полиция и пожарникари режат ламарините, за да извадят телата. На място остават Наско и колежката му Виолета, която той прибирал след работа.

В колата били още племенникът на жертвата-Димитър, на 27 години и приятелката му-23-годишно момиче. Девойката е с КАИЛ, с реална опасност за живота, лекарите не смеят да кажат дали ще може да бъде спасена. Единственият, който е адекватен, може да говори и помни ужаса, е Димитър. Момчето е в болница, смазано е от вестта за смъртта на чичо си и от тежкото състояние на момичето, което обича.

Вдовицата Корнелия Петкова бе категорична, че разследващи са й казали, че когато отишли на мястото на катастрофата, виновникът Любомир Трайков е бил видимо пиян, залитал е и е бил тотално неадекватен. Казали още, че пробите за алкохол са подменени, защото официално бе съобщено, че момчето е седнало зад волана с 0,6 промила.

Има съмнения за употребена дрога, за която в документите на ченгетата изобщо не се споменава и за манипулация на алкохолната проба. 

Сега Корнелия се чуди как да продължи живота си. Тя не е работела, цял живот се е грижила за децата си. Няма никакви средства, няма и от къде да вземе. Приятелката и Нели съобщи, че е помогнала в малко по-късен етап Корнелия да започне да работи на две места, за да може да гледа малчуганите. Това обаче ще е надомна работа, обясни Корнелия.

Тя каза още, че най-голямата помощ е някой да й предложи работа.

Дълго време е работила като технически секретар в строителния бранш, а след това в сферата на търговията. Има изключително добри организаторски способности и моли, ако някой в Пловдив има нужда от служители с такъв опит, да се свърже с нея.

Покрусената жена разказа, че имат нужда от всичко. От пари, от дрехи, от обувки за децата, от хранителни продукти. Стартира кампания с молба към всички българи. Нека който и с каквото може да помогне. Да помогнем на една българска майка да не изпада в нищета и отчаяние, да помогнем на три български деца, които нямат вина, че вече нямат баща, да отраснат и поне малко да забравят кошмара, който изживяват. Публикуваме банковата сметка на Корнелия Петкова и телефонния й номер.

Fibank Първа Инвестиционна банка
BG02FINV915010UB310453
Корнелия Георгиева Петкова


Телефон: 0899814246


Виж коментарите (23)

Още по темата (102):
17.07.2020 Вдовицата Корнелия: До последен дъх ще се боря да изчистя паметта на моя
съпруг
28.05.2020 Адвокатите на Корнелия Петкова: Нови коли и джипове? Клевети!
26.05.2020 Корнелия Петкова организира протест, вижте исканията й
25.05.2020 Братът на Любомир Трайков пред Plovdiv24.bg: Мълчахме до сега, но стига
вече!
25.05.2020 Вдовицата на загиналия при зверската катастрофа на "Руски" продължава своята борба
22.05.2020 Говори съпругата на единия от тримата загинали в зловещата катастрофа на бул. "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).