Съпрузи са авторите на тежки умишлени престъпления в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:09 / 18.08.2017
45312
Окръжна прокуратура-Пловдив провежда разследване за извършени тежки умишлени престъпления - измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и изпиране на пари. В резултат на разследването по случая е установено, че за периода месец ноември 2014 г. - месец юни 2017 г. С.П.С., на 47 години, е извършила множество измами на територията на страната, като е ощетила различни лица, придобивайки за себе си облага на стойност над 400 000 лв. При тази си дейност С.П.С. се е представяла за длъжностно лице, вкл. за служител на прокуратурата.

По отношение на С.П.С. е повдигнато обвинение за общо седем измами, извършени при условията на продължавано престъпление, като престъплението е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай - престъпление по чл.211 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от три до десет години, като е предвидена от закона възможност и за конфискация до ½ на имуществото на виновния.

От събраните по делото доказателства е установено, че С.П.С., в съучастие със съпруга си И.Б.С., последният на 52 г., в Пловдив са извършвали финансови операции и сделки с парите, придобити от С.П.С. в резултат на измамите. В тази връзка им е повдигнато обвинение за престъпление по чл.253 от НК за т.нар. "пране на пари", което са извършили в съучастие. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева. Двамата обвиняеми са задържани с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив за срок от 72 часа. 


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).