Съпругата на голям пловдивски художник избухна в плач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
21:33 / 25.10.2016
8775
Съпругата на големия художник Димитър Киров - Русалия, избухна в плач, след като разбра, че кръщаването на площадчето в Стария Пловдив на името на мъжа й няма да стане за Димитровден.

Местният парламент гласува през лятото пространството около храма "Св. Николай" да се именува "Димитър Киров". Намеси се и Вежди Рашидов в подкрепа на Русалия. 

"Още тогава казах, че искам да подаря внушителна мозайка, която да бъде поставена там. Оказа се, че това не може да стане, тъй като трябвало да се съгласува", разплака се балерината. 

Тя беше поканила художници и приятели навръх Димитровден на площадчето. Церемонията се отлага за 1 ноември. Тогава обаче щяла да бъде монтирана само табелка с надпис "Площад "Димитър Киров", но не и мозайката. 

За нея трябвало още да се чака съгласуване. Творбата, озаглавена "Тракийката", изобразява жена в цял ръст с много цветя, птици и плодородие. Художникът Жорж Трак я освежил като жест на добра воля. Сложил и постамент.

"Разочарована съм, че за всичко трябва да се води борба. Трудно се работи с културата. И то за нещо, което искам да подаря на града, а не да взема", бърши сълзи Русалия Кирова.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).