Суперинициатива преобрази централни пловдивски улици

Автор: Екатерина Трайкова
Коментари (0)
12:42 / 13.09.2019
5018
Днес беше даден старт на международната инициатива PARK(ing) Day, която се провежда за първи път в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Своеобразният инфоцентър на събитието е park(ing)-ът на организаторите от фондация Credo Bonum в началото на ул. "Отец Паисий". От него,посетителите могат да вземат специалната карта за участие в играта "Открий park(ing)-ите". Първите 30 души, които получат печат от всички преобразени паркоместа в деня на събитието, ще получат награда. За целта е необходимо да покажат картата със събраните печати обратно на паркомястото на фондация Credo Bonum.

Събитието, организирано като част от календара на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, ще преобрази обществените паркинги на улиците "Отец Паисий“ и "Христо Г. Данов“ от места за автомобили в пространство за хората.

На първото издание на PARK(ing) Day в Пловдив платформата ще даде възможност и на останалите участници в инициативата, и на посетителите да събират разделно отпадъците по време на събитието, а след това ще се погрижи за тяхното оползотворяване. Проявата следва формата на международната отворена инициатива PARK(ing) Day на организацията Rebar, която от 2005 г. до сега събира все повече привърженици в различни градове по света. В България инициативата е организирана за първи път от фондация Credo Bonum през 2011 г. в София и оттогава се провежда ежегодно в столицата.

С ентусиазъм в събитието се включиха и млади, и стари, видя репортер на Plovdiv24.bg. Вижте как изглеждат днес обичайните паркоместа в града под тепетата в нашата галерия!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).