Суматоха и изненадани шофьори заради ремонт в кръстовището на "Ален мак"

Автор: Васил Динев
Коментари (6)
09:43 / 10.01.2018
11349
Усвояване на пари за ремонти - така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си до нашата медия. Даваме му думата: "След повече от 10 години непрестанни тежки катастрофи на може би най-опасното кръстовище в Пловдив (това на "Ален мак") и нито един опит те да бъдат предотвратени, продължават да се извършват дейности в облага вероятно само на пряко свързаните с осъществяването им. През последните години например бяха сменени светофарите, без някой да вложи полезна и рационална мисъл, като например при конкретната инвестиция да бъде създадена отделна светофарна секция за левия завой по направлението Пловдив-Карлово и обратно.

Това би изолирало до голяма степен основния фактор за катастрофите по тази важна входна артерия за града. Вчера, 09.01.2018, се извършва подмяна на здравата асфалтовата настилка само в центъра на кръстовището, като при това липсва всякаква координация между институциите. Ремонтът започна около 10.30 ч. в най-натоварения трафик, с предупредителни знаци само около кръстовището, на не повече от 20 метра от светофарите. Например влизащите от "Голямоконарско" и "Брезовско шосе" по ул. "Георги Бенев" в посока въпросното кръстовище разбират за ремонта едва като наближат светофарите и настава суматоха, нарушават се правилата, а служителите на "Пътища" АД се превръщат в регулировчици, тъй като полицейски служител пристигна повече от час след началото на ремонта. 

На снимката се вижда идващ от "Брезовско шосе" камион с извънгабаритен товар и той не е единственият попаднал в тази ситуация - постоянно минават камиони с ремаркета, чиито шофьори поради липса на адекватни указания са принудени да проявят чудеса от майсторство, а камионите им да променят съществуващите физични закони, като редуцират радиуса си на завой под заводските параметри.

Явно става въпрос за усвояване на пари по нечий проект, в което няма нищо лошо, ако беше видим смисълът от смяната на здрава настилка и беше извършен ремонтът не в един от най-натоварените делнични дни, а в събота и неделя, при обозначаване на всички подходи към ремонтирания участък със съответните възможни обходни маршрути".

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).