Събитие в Пловдив събира на едно място най-големите русофили, конспиратори и антиваксъри

Автор: Георги Кирилов
Коментари (14)
10:35 / 17.10.2022
7613
Една дузина от най-популярните личности от социалните мрежи идват в Пловдив. Пламен Пасков, доц. Атанас Мангъров, Д-р Бисер Господинов, полк. Николай Марков, Киро Брейка и Киро Скалата са част от гостуващите. Не е ясно по какъв повод тези хора ще са в Пловдив. 

Много са популярни във Facebook и Youtube. Известни са със своите антиваксърски, русофилски и конспираторски изказвания.

Атанас Мангъров е през 2020 г. във връзка с пандемията COVID-19 изразява несъгласие с налаганите противовирусни мерки, особено за носенето на маски. Стига се даже до личен разговор между него и  министър-председателя – Бойко Борисов. На 10 ноември 2020 г. е назначен за началник на отделението за лечение на пациенти с коронавирус към Инфекциозната болница. На 27 януари 2021 г., доц. Мангъров е номиниран за кандидат-депутат от политическа партия АБВ. Остър критик относно ваксинацията срещу COVID-19.

Пламен Пасков e по професия ветеринар. В канала си в социалните мрежи често споделя конспиративни теории на всякаква тематика. Симпатизант на режима на Александър Лукашенко в Беларус.

Тъй нареченият полк. Николай Марков е един от най-видните русофили в България. Редовно пуска статуси в страницата в подкрепа на руската инвазия в Украйна. Бивш охранител от НСО, отстранен от нея след скандал с президента Георги Първанов.

Киро Брейка пък е популярен със своите носталгични видеа относно  "Байтошово време". Отявлен хомофоб и антиваксър.

Киро Скалата е ММА боец и бодибилдър, русофил и смятащ, че Covid-пандемията е лъжа.

Станислав Цанов е един от най-популярните влогъри. Бивш водещ в телевизия на Волен Сидеров - АЛФА. Редовно прави манипулативни видео за войната в Украйна и COVID-19л

Стотици техни последователи ги определят за "будителите на нацията." На обратната вълна обаче са хиляди, които определят като "най-великото стендъп комедийно шоу за годината".

Събитието е в Пловдив на 29 октомври.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).