Строежът на галерията на Димитър Киров спира окончателно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:40 / 19.06.2008
2282
Строежът на галерията на художника Димитър Киров на улица "Съборна" в Стария град ще спре окончателно. Това се разбира от доклад на заместник-кмета Георги Шопов до кмета Славчо Атанасов. От 2005 досега от бюджета на общината са дадени близо 500 хиляди лева за галерията, а досега има само изкопан ров. За довършването й ще са нужни още над милион лева, това са част от доводите на Шопов за спиране на строежа. Първата копка на галерията беше направена на 20 май 2006 година в присъствието на тогавашния кмет Иван Чомаков и областния управител Тодор Петков. Изграждането на галерията започна по инициатива на големия художник, идеята беше там да бъдат събрани неговите картини.

Изкопаният ров да бъде заровен и да бъде оформен като градинка, се предлага в доклада на Георги Шопов. Това, според него, ще улесни достъпа до филиала на градската художествена галерия в Стария град, който сега е затруднен от изкопа. В доклада на заместник-кметът се предлага да бъде извършена пълна проверка на изразходваните досега средства и евентуално част от тях да бъдат върнати. Общината да осигури възможност за ситуиране на постоянна експозиция с творби на Димитър Киров, се предлага още в доклада до градоначалника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).