Строеж до "Билла" пречи на свободното преминаване на пешеходците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
08:50 / 04.02.2012
9627
"Възмутен съм от случващото се около новия строеж на паркинга на "Билла" в "Кючук Париж", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg наш редовен читател. Той пояснява, че при започване на строежа е ограден почти половината от паркинга в посока към Централна гара и преминаването за пешеходците е почти невъзможно. 

"Остана една пътечка за минаване (в близост до Бетонния мост). Когато вали, калта е буквално до колене, а тъй като пътеката е под наклон, много хора падат. На отсрещната страна - уличката, която минава покрай автогара Юг - положението е подобно: по средата на улицата има дупка, която е пълна с вода. Няма откъде да се мине, защото покрай бившия паркинг има паркирани автомобили. Нека не забравяме, че това е най-прекият път от "Кючук Париж" до Централна гара", пояснява още гражданинът.

Той е категоричен, че когато се издават разрешения за строеж, Общината трябва да се съобразява и с интересите на обикновените жители на града.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Южен" Павлинка Кацарова, която разпореди спешна проверка по случая. Оказа се, че веригата магазини"Билла" има разрешение от Голяма община за стоеж на помещение тип "хангар", в непосредствена близост до хипермаркета. До приключване на ремонтните дейности мястото на бившия паркинг ще е оградено, а минаването оттам - забранено.

Според експерт на община "Южен" обаче, пред самия магазин пространството е достатъчно и не затруднява свободното преминаване на пешеходци.

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).