Страшно меле, юмруци и бензинова резачка в Кючука!

Автор: Васил Динев
Коментари (37)
08:44 / 12.12.2017
33061
Пейки и барбекю разпалиха междусъседска война в Кючука с бой, резачка и ъглошлайф. Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия. И разказва: "Може ли пейка, маса и барбекю пред жилищен блок да скара жестоко съседи? Може, разбира се, особено ако блокът се намира в "Кючук Париж". Как едно хубаво начинание може да скара съседи и да разпали истинска война между тях. 

Всичко започва през пролетта на 2010 година, когато живущи от три входа в блок 1504 на улица "Даме Груев" решават да поставят две пейки, маса и барбекю. Идеята им обаче не допада на един от живущите в блока. Той започва нескончаеми разправии със съседите си, защото кътът за отдих е под прозореца му, вдигало се шум, който му пречел да почива и спи. Освен това не бил информиран, нито пък е давал съгласието си той да бъде разположен точно там.

Напрежението ескалира след време, когато седящи на пейката са атакувани от недоволния съсед и негов роднина. Настава масово меле, в което освен размяната на удари, се вади и бензинова резачка, с която да се отрежат краката на масата. Естествено опитът е неуспешен. Идва полиция, която разтървава биещите се и отвежда няколко човека в районното.

В късната есен на тази година идва писмо от кметството на район "Южен", с което се уведомява, че след направена проверка масата, пейките и барбекюто са незаконни. Даден е и срок от 1 месец за доброволно премахване. Под заповедта стои подписът на завестник-кмета Апостол Шопов. Тя е издадена въз основа на жалба на засегнатия комшия Ангел Галинчев. 

От трите входа обаче реагират веднага и събират подписка, с която да защитят къта за отдих. Тя е приета в районното кметство, а това предполага, че издадената вече заповед за премахване ще бъде анулирана, а всичко направено заедно и солидарно от съседите ще бъде узаконено. А то не е малко - поставени са още няколко пейки, детска пързалка и люлка, направен е и пясъчник за игра.

Тази сутрин шум на ъглошлайф буди хората от блока. Оказва се, че недоволният съсед е взел нещата в свои ръце и премахва със замах пречещите му пейка, маса и барбекю. След няколкоминутна борба оставя разпилян и за назидание нарязания кът за отдих. Последва нова среща със зам.-кмета Апостол Шопов. Подадена е и жалба в полицията.

"Може би от районното кметство трябваше да издадат нова писмена заповед, с която се спира изпълнението на предишната", разсъждава един от потресените от самоволното премахване на мястото за сладка раздумка Филип. Получили са обаче уверение, че напролет кътът им ще бъде възстановен и този път всичко ще е законно".


Виж коментарите (37)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).