Стотици пловдивски рибари останаха без бял амур

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
17:28 / 06.12.2010
10383
"Да каже кметът къде е рибата или на кого я даде, като нямаше търг. Да ни прави на глупаци!... Ние знаем колко много риби имаше в Гребния канал..."
 
Доста попръжни събра Славчо Атанасов в многобройните коментари в Plovdiv24.bg за безплатния улов на риба в Гребния канал. Ентусиазмът на стотиците, решили тази сутрин да се възползват от шанса да сложат на никулденската трапеза нещо собственоръчно хванато, набързо бе охладен след като рибата така и не клъвна и на най-вкусната стръв.

Славчо Атанасов дори няколко минути лично подържа въдица и заради големия наплив на риболовци пусна хората не само от север, а и от юг на канала да ловят. Дори увеличи дните за  риболов чак до петък включително. Специалисти му били обяснили, че сега рибата се крие на топло на дъното на канала.

Според недоверчиви наши читатели обаче още предишния ден някой сигурно бил пуснал мрежите и изловил рибата. Мнозина пък са виждали Гребния пълен с риби и в най-големия студ и не хващат вяра на обясненията.

"Ами хубаво измръзнахме. Да благодарим на Славчо за този подарък!" - предлагат някои, които висели "като бръснарски каиши и от 20 души 1 хващал по някоя каракуда".

"Нямало в Гребния канал риба! Къде е, ако не е в Гребния?... Нито кметът, нито аз сме изловили рибата!" - възкликна срещу всички обвинения и подозрения заместник-кметът Георги Титюков пред нашия репортер.

Нямало никаква вероятност рибата да е изловена от когото и да било през последните дни. "Чувал съм за бракониерски набези, но от месец-два в района има засилена охрана", обясни Титюков.

По обед все пак някои рибари имали късмет и уловили по някой амур или толстолоб. Очаква се повече успех в следващите по-топли дни.   

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (33)

Още по темата (8):
06.12.2010 Безплатният риболов на Гребната продължава до петък
06.12.2010 Стълпотворение на риболовци на Гребния канал
06.12.2010 Два дни безплатен риболов на Гребната в Пловдив
03.12.2010 Два дни безплатен риболов на Гребната подарява общината за Никулден
29.11.2010 Спешен втори търг за улов на бял амур от Гребния канал
12.10.2010 Улавят рибата от Гребната, продават я на търг
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).