"Столипиново" съпричастно с трагедията в Париж

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
13:32 / 14.01.2015
2947
С томбола за лакомства и петел жителите на етническия квартал "Столипиново" посрещат днес Ромската нова година или Банго Василий, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ромският празник започна в 11.30 часа в квартала, а зам.-кметът Александър Държиков и райкметът на "Източен" Николай Чунчуков или Бат' Ники, както го наричат хората в квартала, поздравиха присъстващите. Поздрав поднесе и домакинът на събитието Антон Карагьозов, който е общински съветник и директор на фондация "Рома", където бе празникът.

И докато общинарите държаха реч, Атанас от публиката взе думата. Той подчерта, че всички роми от "Столипиново" са съпричастни с французите след атентата там. Атанас помоли за минута мълчание в памет на жертвите във френската столица. Призова всички цигани да бъдат единни, още повече защото кварталът е част от проектите на Пловдив, заради които градът стана Европейска столица на културата за 2019 г.

По традиция последва томбола с лакомства. Бяха раздадени колбаси, сокове, луканки, уиски. Сред получилите лакомства бяха служители на полицията и на ОП "Общинска охрана".

Всички обаче чакаха голямата награда от томболата - петела. Той се падна на внука на Карагьозов - второкласника Румян. Празникът продължи с песни и танци.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).