Стефан Бонев раздаде шестици на "Изпит по летене"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:40 / 16.04.2011
1588
Бивши и настоящи ученици от
ГХП "Св. Св. Кирил и Методий":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Два учебни часа сля в петък ръководството на Гимназия с хуманитарен профил "Св. Св. Кирил и Методий", за да могат учениците от десети и единадесети клас да се докоснат до творчеството на писателя Стефан Бонев, който навърши юбилейната 50-годишна възраст преди броени дни.
Младежите просто попиваха разказа "Стареца", художествено прочетен от актьора Петър Тосков. Произведението е включено в авторитетен сборник с тестови задачи за седмоксници за външно оценяване и за подготовка за изпити. Интересът им беше прикован и от творбата на Бонев "Късогледство", която е давана на държавен изпит, както и на упражнения в ПУ "Паисий Хилендарски". 

Хубави думи за автора казаха директорката на гимназията Соня Киркова, учителката по литература Николина Георгиева и редакторката от издателство "Летера" Деяна Миткова.
През втория учебен час учениците четоха свои произведения. Соня Киркова, Стефан Бонев и Деяна Миткова имаха нелеката задача да оценяват кратки разкази, стихове, импресии, че дори и част от новела. Заради това, че се престрашиха да направят първите си плахи опити да полетят в света на литературата, Стефан Бонев им подари книгата си "Изпит по летене", с която през миналата година взе престижната награда "Пловдив". Всички те получиха и неговия запазен автограф: "Отличен (6) на изпит по летене!". А пък Деяна Миткова обясни, че книгата е издадена от "Летера", след като е спечелила проект за подпомагане на пловдивски автори и на значими за града книги.

Според Соня Киркова, срещата на младите хора с жив автор се е оказала най-подходящия подарък за предстоящите великденски празници. Тя определи събитието като един нетипичен час по литература, който се запомня и оставя трайни впечатления.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).