Става интересно! Бетонният мост ще бъде затворен за реконструкция

Автор: Диана Бикова
Коментари (5)
12:44 / 07.03.2023
25821
Пловдивският общински съвет задължи ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура" да изработи и съгласува с община Пловдив линеен график за реконструкцията на Бетоновия мост, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Линейният график ще бъде включен като неразделна част от Допълнителното споразумение между ДП НКЖИ и Община Пловдив за двустранно сътрудничество при изпълнение на дейности, от взаимен интерес, във връзка с реализация на проекта "Развитие на железопътен възел Пловдив", както и за реализиране на Транспортно-комуникационна система и изграждане на техническа инфраструктури-улици, водоснабдяване, канализация, електроснабдяване и други инженерни мрежи.

Реконструкцията на Бетоновия мост трябва да се случи през периода май-август 2023 година, с уточнението, че това зависи от линейния график на НКЖИ за освобождаване на бул. "Христо Ботев" и кръговото на централна гара, уточни заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев

В рамките на споразумението е записано, че НКЖИ ще съдейства община Пловдив да получи 38 декара държавни имоти, срещу което ще получи 8 общински декара. 

Допълнителното споразумение урежда задълженията на двете страни по проектите за пробива на гарата, модернизацията на жп линиите и гарите, изграждането на новия Бетонен мост и повдигането на жп линиите по бул. "Копривщица". 

Държавното дружество за своя сметка ще проектира и придвижи преписката за одобрение на проекта за реконструкцията на Бетоновия мост, и ще организира изграждането на конструкцията в сервитута на ДП НКЖИ и привързване към съществуващите рамки и въвеждането на обекта в експлоатация. Във втория етап на инженерно-техническото решение за съоръжението е предвидено изграждане на нови подходи (рампи) в източно и западно направление към бул. "Христо Ботев" и подход към бул. "Македония".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (260):
16.04.2024 Труд кипи по новите коловози на Централна гара Пловдив
15.04.2024 Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива
15.04.2024 Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост
15.04.2024 Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и
БДЖ
09.04.2024 Доц. д-р Костадин Кисьов: Няма основание да се смята, че около гарата в Пловдив има археология
09.04.2024 Депутат заговори за археология под Централна гара в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).