Стартираха проектите, свързани с многомилионното преобразяване на централна градска част

Автор: Васил Динев
Коментари (4)
11:14 / 12.07.2018
11183
Днес бе даден старт на проекта "Подобряване на градската среда в община Пловдив“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

"Затваряме голяма част от града, изпълнители са "Агромах" и "Драгиев". По време на изпълнението ще има доста промени в движението. Ще мислим хубаво как да ги правим, за да не натоварваме много движението. Много от улиците в Хадижихасан махала не са в регулация, сега ще ги вкараме.

Основната част от проекта разбира се реконструкцията на булвард "Марица" юг и облагородяването на брега на Марица, по проектите, които бяха одобрени - социализирането на брега на реката, огромна подпорна стена в самата река. 2018-та е много важна за този проект. Надявам се, че изпълнителите ще са бързи и ще успеем да усвоим средствата. 

Много от улиците, които ще реконструираме, са с калдъръм. Ще го вземем и ще го използваме в Стария град. Паветата от бул. "Марица" ще "влезе" в улиците в Хаджихасан махала", заяви пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев.

Какво още заяви той, както и изпълнителят на проекта, вижте във видеото.

Ето и какво ще се прави по трите лот-а на проекта:

1. Рехабилитация и реконструкция на тротоари по бул. "Шести септември" в участъка от бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен", въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, озеленяване и благоустрояване на прилежащите му зелени площи; 

2. Реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на следните улици, находящи се в Пловдив, Първа градска част - юг: ул. "Стойчо Мушанов", ул. "Макгахан" (в участъка от ул. "Митрополит Панарет" до ул. "Ген. Скобелев"), ул. "Ген. Скобелев", ул. "Пулпудева", ул. "Козлодуй", ул. "Брестовица", ул. "Цар Иван Срацимир"; 

3. Благоустрояване, озеленяване, паркоустройство, изграждане на детски площадки по южния бряг на Марица в УПИ I, II, III, IV, V, VI, всички за озеленяване, кв. 417 по плана на Първа градска част – север. Рехабилитация и реконструкция с въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на бул. "Марица юг" в зоната от транспортен възел на бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен", в Първа градска част. Общата стойност на проекта е 24 160 690 лева, от които над 3 600 000 е държавно финансиране, а общинското възлиза на повече от 135 000 лева. Останалите пари идват от Европейския фонд за регионално развитие.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (71):
17.12.2023 Майка: Тонове бетон изляха в парка, а тоалетната не е пипната
13.12.2023 Официално откриха преобразено пространство в Пловдив
07.09.2023 На какво се дължи тримесечното забавяне на ремонтите в центъра на Пловдив?
13.06.2023 Пловдивчанка: Животът ми омръзна, не можем да се измъкнем от лай*а!
09.05.2023 Майки се възмутиха от новоремонтиран площад в центъра на Пловдив
12.04.2023 Изчезнаха седалките в зоната за отдих край Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).