Стартира седмото издание на проекта "Народните будители и Аз"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 18.11.2016
2105
Седмото издание на проекта "Народните будители и Аз" за 2016/2017 г. ще стартира официално днес в Пловдив. На церемонията ще бъдат отчетени резултатите от VI-то издание, проведено през учебната 2015/2016 г. 

Целта на проекта е да запознае младите хора с имената и дейността на българските възрожденци, допринесли за съхраняването и изграждането на българската култура и историческа памет. Патрон на инициативата е вицепрезидентът Маргарита Попова, която ще присъства на събитието. Очакват се заместник-министърът на МОН Диан Стаматов, председателят на СБУ Янка Такева, както и членовете на националното жури акад. Георги Марков, акад. Константин Косев, акад. Васил Гюлезев и д-р Иван Гранитски.

През настоящата учебна година отново ще се проведат състезания между пловдивските училища. Те са в две възрастови групи: 5-7 клас и 8-11 клас. 

До 15 декември училищата, желаещи да участват в проекта, трябва да изберат за свой патрон бележит българин, народен будител. Той обаче не трябва да бъде същия, с който е участвано в предишни издания на проекта.

Преподаватели по история или литература в съответното училище ще оценяват работата на учениците.

Организатори на проявата са трите ротариански клуба - "Пловдив - Пълдин", "Пловдив" и "Пловдив - Филипопол", и "Зонта клуб Пловдив". Ръководител на проекта "Народните будители и Аз" е доц. Кирчо Атанасов - дългогодишен директор на ОМГ "Акад. Кирил Попов" и зам.-министър на образованието през 2005-2009 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).