ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стартира програмата за финансиране на книги на пловдивски автори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:32 / 12.06.2012Коментари (0)932
©
Новата сесия на Програмата за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания стартира на 12 юни 2012 г., предаде репортер на Plovdiv24.bg. На пресконференция Димитър Атанасов - писател, общински съветник и зам.-председател на Дружеството на пловдивските писатели и инициатор на проекта, отчете резултатите от предишните издания на и даде разяснения около промените в условията на настоящата програма. 

Сумата, с която ще разполага тази сесия на програмата, е 20 000 лв., но журито няма да харчи парите до тяхното изчерпване, а в зависимост от това колко са добрите книги. Няма ли достатъчно стойностни книги, неусвоените средства ще се акумулират за сесията през следващата година, стана ясно по време на брифинга.

От днес до 31 юли желаещите да кандидатстват по проекта могат да направят това. Журито няма да се съставя сега, а след като приключи събирането на кандидатстващите ръкописи, да за може неговият състав да съответства на преобладаващата част от жанровете, с които се кандидатства.

Проектът може да бъде в областите художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (преиздаване на книга и други подобни издания).

Проект, съдържащ попълнения формуляр, заедно с ръкописа и задължителните приложения, се изпраща по пощата с обратна разписка в срок до 31 юли 2012 г. След крайния срок, независимо от датата на пощенското клеймо, проекти не се приемат. Данните за контакт са отдел "Култура" на община Пловдив; 032/ 62 71 75; e-mail: kultura@plov.omega.bg; culture@plovdiv.bg.

Ръкописът трябва да отговаря на следните условия: да е на хартиен или на електронен носител; да отговаря на стандарта /30 реда х 60 знака на страница или 1800 знака/. 

Резултатите от конкурса се обявяват на официална пресконференция, организирана от Отдел "Култура" на Община Пловдив и на Интернет сайта на Община Пловдив в срок до 1 октомври 2012 г.

Издателствата с проекти, одобрени за издаване, сключват договор със зам. кмета по "Образование, наука и култура" на Община Пловдив за получаване на определената субсидия. Издателствата се задължават да издадат спечелилите финансиране проекти в срок до 31 декември 2012 г. 

Промяна в параметрите на проекта могат да бъдат извършвани само след писмена молба от кандидата и официално разрешение от Отдел "Култура" на Община Пловдив.
Издателствата се задължават да включат на втора страница на изданието изображение на герба на Община Пловдив и следния рекламен текст: "Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания. 

Издава се в подкрепа кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година." Електронният вариант на герба на Община Пловдив може да се получи от Отдел "Култура".

Издателствата /авторите, организациите/ се задължават да дарят по една бройка от издадените книги на всички читалищни библиотеки в Пловдив /25 на брой/, на Народна библиотека "Иван Вазов" и три книги на Община Пловдив. /общо 29 броя/.

Всеки член на комисията чете всички произведения, като ги оценява по десетобалната система.

Класирането на проекти се извършва на базата на най-високия сбор от получените оценки. Всеки член на комисията е длъжен на заседанието да изкаже мотивация за всяко произведение, което предлага за издаване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: