Стартира проект "По-близо до работа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:42 / 09.11.2011
3285
От 12 октомври 2011 г. стартира проект "По-близо до работа", който е финансиран по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Проектът цели насърчаване на заетостта чрез подпомагане на териториалната мобилност при наемане на работа. Подпомагането включва:

- заплащане на транспортните разходи на наетите лица до работното им място, ако то не е отдалечено на повече от 80 км от населеното място, в което живеят;

- поемането на разходите за въвеждащо обучение в работата на наетите лица.

За подпомагане в проекта се включват едновременно работодатели и новонаети лица. Новонаетите лица трябва да са сключили трудов договор най-малко за 6 месеца. Към момента на подаване на заявлението за включване в проекта от сключването на трудовия договор не трябва да са минали повече от един месец. Новонаетите не трябва да са били наети преди това от същия работодател в рамките на 12 месеца.

Новонаетите не трябва да са в държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, системите на народната просвета, Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната и предприятия, ползващи преференции за организиран транспорт по чл. 57а от Закона за насърчаване на заетостта, както и предприятия в сферата на селското и горското стопанство, рибарството и аквакултурите, държавната администрация и в дейности в сферата на селското и горското стопанство, рибарството и аквакултурите.

Допустимите транспортни разходи, които ще се заплащат, са за обществен превоз с автобусен и железопътен транспорт като се покрива стойността на билетите или картите. На работодателите, осигурили въвеждащо обучение на новонаетите лица, се осигуряват средства в размер на 150 лв. за всяко обучено лице. Въвеждащото обучение не трябва да е за по-малко от 30 часа.

Заявленията за кандидатстване в проекта на работодатели и новонаети и придружаващите ги документи се подават в Дирекциите "Бюро по труда" по месторабота. Те могат да се изтеглят от електронната страница на Агенцията по заетостта www.az.government.bg. Заявлението и придружителните документи на новонаетите се предават на работодателя, който следва да ги подаде, в срок до 1 месец от сключване на трудовия договор в Дирекция "Бюро по труда" по месторабота.

Продължителността на проекта е до октомври 2013 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).