Старият град отбеляза празника на детето с богата програма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:58 / 30.05.2016
7353
С много балони, веселие, усмивки и танци премина отбелязването на празника по случай Деня на детето 1-ви юни в Стария град. Събитието се организира от Общински Институт "Старинен Пловдив" с подкрепата на oбщина Пловдив, Регионална занаятчийска камара-Пловдив, Фондация "Музикартисимо", Куклено-драматичен театър "Хенд" , Национален литературен музей и Музея в Попово.

Участниците в празничната програма се събраха до фонтана пред сградата на общината и си направиха обща снимка за спомен. Начело с клоуна Чарли всички малчугани преминаха по главната улица, край площад "Римски стадион", чешмичката на Джумаята, като дефилето завърши на Лапидариума в Стария град.Там се състоя официалното откриване на празника на детето и Втори детски панаир на занаятите.

"Изключително сме доволни, че второто издание на Детски панаир на занаятите доведе много деца и родителите им в Стария град", допълни Тони Симидчиева.

В импровизирани занаятчийски работилнички по керамика, плъсти, художествени тъкани, везмо, царевична шума, рисувано стъкло и стъклодухане, разположени на Лапидариума, деца под ръководството на майстори от Регионалната занаятчийска камара-Пловдив, се запознаха с първите стъпки в занаятите.

Докато едни малчугани изработваха различни изделия, други - заедно с техните родители, се насладиха на богата танцово-музикална програма.

Гвоздеят на празничната програма бе вечерта на Римския стадион, където се състоя голям детски концерт с участието на Симфоничния оркестър на НУМТИ "Добрин Петков" с диригент Пламен Първанов; Академичния народен хор на АМТИИ с диригент Костадин Бураджиев и перкусионен ансамбъл "Престо" с ръководител Пенчо Пенчев.Концертът бе посветен изцяло на българската музика, като той е част от VII Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща".

Виж коментарите (0)

Още по темата (277):
02.06.2023 БСП Пловдив зарадва стотици деца за 1 юни
01.06.2023 Роден секссимвол показа снимка от детството
01.06.2023 Деца и родители размениха ролите си и празнуваха заедно в ДГ
"Мирослава"
01.06.2023 Лили Иванова показа снимка от детските си години и поздрави малчуганите
01.06.2023 Страхотен празник за децата в район "Източен"
01.06.2023 Артист каза кога и как се зараждат най-гениалните детски идеи
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).