Среща между ИА "Медицински одит" и хирурзи се проведе в УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:46 / 30.06.2011
1233
Първата по рода си среща между представители на Изпълнителната агенция "Медицински одит" и хирургическата гилдия се проведе в УМБАЛ "Свети Георги", съобщиха от лечебното заведения. В нея участваха изпълнителният директор на агенцията доц. д-р Златица Петрова, директорът на Университетската болница в Пловдив доц. д-р Карен Джамбазов, заместник-председателят на Българското хирургическо дружество доц. д-р Божидар Хаджиев и 48 хабилитирани специалисти от здравните заведения в Южна България, добавиха оттам.

Предвиждаме всяка година да се провеждат по 3 такива дискусии в университетските медицински центрове на страната, обясниха от Българското хирургическо дружество.

На дневен ред сега са подобряване качеството и ефективността на здравната помощ, изискванията на Наредба №20 от 23 юни 2010 г., засягаща медицинския стандарт по хирургия, както и на резултатите от направените проверки от ИА "Медицински одит".

Обсъждането на случаи от практиката, при които хирурзите са срещнали диагностично-лечебни затруднения, дават възможност на лекарите да проследят имат ли пропуски, как да се елиминират те и правилното прилагане на медицинските стандарти, стана ясно още по време на срещата.

Инициативата е по идея на председателя на Българското хирургическо дружество чл.-кор. д-р Дамян Дамянов и доц. д-р Златица Петрова, директор на ИАМО. Целта е да се повиши качеството на медицинското обслужване в лечебните заведения, както и да се стимулират медиците да продължават своето обучение и усъвършенстване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).